14 идеи за перфектни визии, които се споделят

14 идеи за визуално съдържание в социалните мрежи, което ще ви спечели ангажираност

 

Много хора се борят да измислят идеи за визуално съдържание, но това далеч не е толкова трудно. Създаването и споделянето на визуално съдържание е изключително лесен начин да стимулирате повече ангажираност във Facebook, Instagram, Twitter или някоя от социалните платформи, където имате онлайн присъствие.
В тази статия ще ви дадем 14 идеи за визии, които работят наистина добре и могат да ви бъдат полезни.

 1. Пъзел публикации

Това е нещо, което можете да правите често на страниците си във социалните мрежи. Действа прекрасно! Забелязваме, че дори без да се рекламират, постове тип игра, събират голяма ангажираност и се представят изключително добре в социалните мрежи. Очевидно на потребителите им харесва да се включват с коментари и споделяния в подобен тип постове.

 1. Постове със статистика

Постовете, които съдържат реално и истинско съдържание са интересни на потребителите. По този начин те печелят доверие към страницата. Можете да използвате достоверни източници или инфографики.

 1. Видео уроци

Видеата са интересни и заинтригуващи и се представят добре на всички платформи.

Създайте просто видео, показващо на вашата аудитория как да направи нещо, например. По този начин освен интересни, сте и полезни за последователите си. Когато им се наложи, ще знаят къде да открият това, от което се нуждаят – във вашата страница.

 1. Подхождайте с чувство за хумор
  Поддържайки страница, създавате отношение с аудиторията си. Именно затова е много важен подходът, който ще предприемете. Ние ви съветваме да сте винаги искрени и коректни. Нека чувството за хумор присъства често, защото това определено ви сближава с потребителите.
 2. Полезни съвети

Практическите съвети са сред най-ефективните типове съдържание в социалните мрежи. Няма сфера, която да не се нуждае от полезни съвети. Също така в днешно време всеки човек обича да се улеснява. Някои от следните заглавия са атрактивни и потребителите им обръщат внимание: „5 неща, които трябва да…“, „Топ 3 съвета за..“ и други. Давайки съвети на аудиторията си, показвате, че имате достатъчно опит в сферата и че могат да разчитат на вас. А това, разбира се, е от изключително значение, и всеки се стреми да постигне такова отношение с аудиторията си.

 1. Визия с оферти за отстъпки и промо кодове

Кой не обича промоциите?!
Независимо дали подготвяте кампания за Черен петък или просто искате да пуснете кампания с промоции, подгответе визия, която да привлече вниманието на потребителите. Също така кодовете за отстъпка ще ви помогнат да си спечелите и нови клиенти. Всеки потребител се впечатлява и отделя внимание на пост, който може да му бъде изгоден.

 1. Визия с цитат

Искате да насърчите и мотивирате хората, като същевременно получите ангажираност? Използването на цитат в изображението е един от най-добрите начини да го направите. Можете да използвате известен цитат от любимата ви книга или дори просто да цитирате себе си. Едно невероятно послание, представено чрез подходяща стилна визия е много ефективен начин да постигнете ангажираност.

 1. Мемета

Един от начините да получите много ангажираност с минимални усилия е да споделяте мемета. Те са чудесен начин да разсмеете аудиторията си.

 1. Снимки от всекидневието и личния живот

Aко можете ефективно да уловите определени моменти от начина си на живот в снимка или видео, шансовете те да бъдат споделени, са големи. Може да изненадате аудиторията с интересна снимка от екскурзия, екстремен спорт или нещо весело, например.

 1. Изненадващи снимки

Понякога неочаквано или изненадващо изображение привлича най-високите нива на ангажираност. Тази идея за визуално съдържание ще даде на абонатите ви желание да кликнат и да разберат какво представлява изображението.

 1. Анимации

Карикатурите не са само за деца! Възрастните обичат интелигентните комикси и те могат да бъдат СТРАХОТНИ за получаване на социални ангажираности.

 1. Емоционално съдържание

Всеки потребител се впечатлява от емоционално съдържание, в което се крие или мило послание, или красива детска снимка, или дори снимка на любим домашен любимец. Споделяйки лични, емоционални и красиви снимки, ще се доближите до сърцата на потребителите.

 1. Въпроси

Освен че демонстрира лична заинтересованост, задаването на въпрос към аудиторията печели и огромна ангажираност. Хората обичат да споделят своите мисли и мнения и често искат да знаят какви са мислите и мненията на техните приятели. Тази идея за визуално съдържание е много проста: създайте просто изображение с въпрос, споделете го в социалните си мрежи и се убедете колко добре работи!

 1. Гифчета

Кой не обича GIF файлове? Когато споделяте съдържание във вашия блог или в социалните мрежи, не се страхувайте да включите и гифчета. Тази идея за визуално съдържание е чудесен начин да подправите иначе скучна публикация.

 

Всички тези идеи за визуално съдържание могат да ви донесат ангажираност в социалните мрежи, но със сигурност се убедете, че графичното им изпълнение е на ниво. Понякога дори да имате страхотна идея, ако не е добре представена може да остане неразбрана и неоценена. Когато познавате аудиторията си е лесно да подготвите публикациите си. Качвайте позитивно и полезно съдържание и то няма да остане незабелязано.

Направете запитване

  Абонирайте се за полезно съдържание

  Качваме полезни статии в нашия блог, всеки месец…по много

   Изберете съдържание, коeто да ви изпращаме:
   SEOДигитални стратегииСоциални мрежиGoogle Ads
   Уеб сайтКопирайтингУвеличаване на конверсииE-mail маркетинг

   Tags: