Linkedin Реклама и Маркетинг

LinkedIn е професионална мрежова платформа, която е стартирана през 2003 г. за професионално развитие и работа в социалната мрежа. Въпреки че обслужва предимно отделни професионалисти, което им позволява да публикуват постижения и история на работа им, както и да качват автобиографии и други подкрепящи материали, тя също така предоставя възможности на бизнеса да публикува свободни работни места, да показва нови продукти и услуги и да се свързва с потенциални клиенти или служители. Функцията за съобщения също осигурява двупосочна комуникация между потребителите.

За бизнеси, LinkedIn е ефективен инструмент за сътрудничество, споделяне на най-добри практики и целенасочени маркетингови усилия. Независимите организации могат да участват в различни групи за разширяване на мрежата си, а ръководителите и собствениците на фирми могат да се позиционират като добри лидери в своята индустрия.

По-долу ще обясним това, което трябва да знаете, за да се установите в LinkedIn и да накарате платформата да работи за вашия бизнес. Тук ще научите всичко – от създаването на вашия бизнес профил до оптимизирането на вашата професионална информация и до първите стъпки към професионална мрежа, насочена към потенциални цели чрез специални инструменти и функции.

 

Настройка на вашия бизнес профил в LinkedIn

Създаванрето на страницата на вашата компания в LinkedIn е лесно. Ще го използвате за изграждане на информираност за бранда и популяризиране на вашите продукти и услуги на клиенти.

 • Първо кликнете върху падащото меню „ Work “в горния ъгъл на началната страница и изберете „Create a Company Page+ “ от дъното на менюто.
 • Качете изображение на вашето лого и корица за вашата начална страница.
 • Публикувайте актуализации на компанията от вашата страница, които аудиторията ви ще намери за интересни и полезни.
 • Публикувайте съдържание отправено към нуждите и интересите на вашата аудитория.
 • Популяризирайте страницата си, за да привлечете последователи.
 • Създайте страници на LinkedIn Showcase за конкретни продукти, за да можете да персонализирате съобщенията си за различни сегменти от вашата аудитория.

 

Актуализирането на вашия профил в Business LinkedIn е важно, защото ще искате да продължите да привличате последователи, както и да изглеждате в крак с новата мода. В крайна сметка неподдържаният профили предполага, че фирмата е неактивна. Вместо това ще искате да поддържате профила си позициониран на предни места, за да ангажирате последователите си по всяко време. Начините , с които това може да се случи включват:

 

 • Освежаващо брандиране на вашия LinkedIn профил (вашето фоново изображение и други).
 • Внедряване на  медии във вашия профил, като например видео връзки в YouTube, за да се уверите, че те все още са уместни и активни.
 • Проверка на връзките на уебсайта ви отново, като се уверите, че работят.
 • Достъп до вашите LinkedIn връзки, за да изтриете всеки, който не е от значение или да се свържете отново с тези, които могат да ви помогнат да изградите бранда си.
 • Преглед на вашата LinkedIn активност за увеличаване на видимостта и броя на посетителите.
 • Проверка на страницата на вашата компания, за да се гарантира, че новите изображения и актуализации са правилни.

 

Причината за цялата тази проверка и повторна проверка е, че LinkedIn, подобно на много платформи за социални медии, често прави промени в своите профили, за които трябва да сте запознати.

И накрая, оптимизирането на вашия бизнес профил в LinkedIn е важно, защото увеличава видимостта и дава възможност на потребителите да знаят кои секции от вашия профил са най-важни.

След това не забравяйте да:

 • Актуализирате вашата информация за контакт. Уверете се, че всички входни точки към вашия профил отразяват важни ключови думи.
 • Използвайте видео, за да се представите и вашата работа.
 • Поискайте ревюта и дайте препоръки.
 • Споделете своето образование, сертификати и всички награди.

 

Реклама във вашия бизнес профил в LinkedIn

Освен че служи като добър начин за получаване на информация за вашата компания, LinkedIn е чудесен инструмент за целеви маркетинг. Това може да включва използване на реклами в LinkedIn или LinkedIn Matched Audiences, два инструмента, които предлагат на пазара вашия бизнес директно на хората, които може да се интересуват най-много.

LinkedIn Matched Audiences ви помагат да таргетирате посетителите на уебсайтове, да търгувате с вашите бази данни за клиенти и платформи за автоматизация на маркетинга и да достигнете до лицата, вземащи решения в целевите компании за маркетинговите програми, базирани на вашия акаунт. Услугата се предлага за всички рекламни продукти на LinkedIn, включително спонсорирано съдържание, спонсорирана InMail и други рекламни формати.

 

Три от новите възможности за таргетиране са:

 • Таргетиране на уебсайтове – Позволява ви да рекламирате на пазара на членове на LinkedIn, които вече са посетили вашия уебсайт.
 • Таргетиране на акаунт – Помага да достигнете до лицата, вземащи решения в рамките на целевите ви аудитории
 • Таргетиране на контакти – Позволява ви да качите или интегрирате списъка си с контакти, за да изградите персонализирана аудитория за вашия бизнес.

 

За да подобрите рекламите си в LinkedIn, трябва да стартирате сплит тестове, за да проследявате реакцията на аудиторията. Тестът за разделяне също се нарича A / B тестване. Това изисква оптимизиране на вашите спонсорирани от LinkedIn кампании за съдържание. Тестването за разделяне изисква тестване и повторение на процеса, така че всеки компонент на вашата кампания, като изображения и призиви за действие, да бъде оптимизиран. Тестовете трябва да се провеждат най-малко две седмици, за да бъдат наистина смислени и трябва да тествате само една променлива, за да видите дали има резултат.

Рекламите в LinkedIn работят най-добре за достигане до малки и средни предприятия. За да направите това сполучливо, е необходимо да активирате филтъра „Company Size“, който ви позволява да се насочите към компаниите, които най-вероятно ще закупят вашия продукт или услуга. Едно от предизвикателствата пред тази услуга, която LinkenIn предоставя, са многото компании с 50 или по-малко хора, които не са създали фирмена страница в LinkedIn и такива, които не изискват отделни служители да свързват профилите си със страницата на компанията.

Добрата новина е, че LinkedIn ви позволява да пренасочвате посетителите към уебсайта ви с реклами, което означава, че таргетирате хора, които вече са проявили интерес към вашия продукт или услуга. Освен това имате възможност да се свържете с квалифицирани клиенти чрез формуляри за генериране, които са предназначени за събиране на информация чрез вашите реклами. Когато членовете натиснат бутона за обаждане като действие към вашата реклама, например, формулярът ще се отвори с полета, които вече са попълнени, като се използва информация от техния профил в LinkedIn. Това е толкова лесно.

И накрая, видеорекламите са друга опция, предлагана чрез LinkedIn. Потребителите могат да изследват целевата аудитория, като интервюират настоящи и бивши клиенти, провеждат интервю с член на тяхното изпълнително ръководство и преглеждат профилите на LinkedIn на съществуващи клиенти или бъдещи клиенти.

 

Анализиране на показатели във вашия бизнес профил в LinkedIn

Нека кажем, че вече сте настроили профила си, уверете се, че е оптимизиран, създали сте утвърдени рекламни кампании и дори качвате някой видеоклип. Как да разберете дали целият този маркетинг работи или не? Отговорът е в рамките на ключови показатели, които ще използвате, за да сравните ефективността на страницата на вашата компания в LinkedIn спрямо страници на вашата конкуренция. Начинът като за начало включва:

 • Създаване на одитна електронна таблица.

Определете кои техники, като споделяне, кликвания и „харесвания“, ви дават най-добри резултати и кои от тях не се представят толкова добре.

 

 • Проследете данните на последователите.

Използвайте вградения инструмент за анализ на LinkedIn, за да оцените страницата на вашата компания, а не общия брой на вашите последователи. Използвайте това число във времето, за да видите как расте или не.

 • Прегледайте данните за ангажираност.

Вашият анализ на LinkedIn ще покаже броя импресии / достигане, кликвания, „харесвания“, коментари, акции и други за определен период от време.

 • Измерване на рефералния трафик.

Ще искате да използвате Google Analytics, за да анализирате колко трафик LinkedIn изпраща към уебсайта на вашата компания.

 

Генериране на лийдове чрез вашия бизнес профил в LinkedIn

Необходими са пет лесни стъпки, за да получите LinkedIn генериращи лийдове за вашия бизнес:

 • Започнете с резюме на LinkedIn, което представя вашите цели на компанията.

Напишете резюме на компанията, което ще накара вашите бъдещи клиенти да се чувстват така, сякаш разбирате проблема им и имате решение. Те трябва да бъдат уверени във вашите умения и опит, за да им помогнат да стигнат до мястото, където трябва да отидат.

 • Използвайте LinkedIn, за да доставите съдържание, което представя вашия опит.

Съсредоточете се върху теми, в които сте експерт. Демонстрирайте от това, което публикувате, че сте експертът. Нека вашето съдържание илюстрира на външния свят, че имате знания и дълбочина и умения, за да притежавате брандът, в който работите.

 • Персонализирайте стартиращите разговори на LinkedIn за първоначална работа с информация.

След като започнете да се свързвате с клиентите, трябва да знаете какво да кажете и ако се свързвате за първи път, му дайте някакъв контекст.

 • Наблюдавайте известия за специални поводи за празнуване.

Следете рождените дни, работните годишнини, промоциите и ги използвайте като възможности за достигане и ангажиране с бъдещи клиенти

 • Разработете скриптове за InMail и Messaging, за да придвижите разговорите към вашата фуния за продажби.

Напишете скриптове, които помагат да пренасочите клиентите си извън LinkedIn към вашата търговска система или уебсайт.

 

LinkedIn също може да подобри търсенето на потенциални клиенти и след като направите връзката, изградете доверие, за да можете да влизате в разговори за вашия продукт или услуга. Бизнесът може да генерира потенциални клиенти по три начина:

 • Подхранвайте отношенията си.

Това се свързва към това, че вашите връзки са уместни и актуални. Ако е така, останете свързани с тях, като често имате контакт с клиента. Това е най-сигурният начин за изграждане на информираност и доверие. Използвайте подкани, за да започнете разговор. Подканите в полето „ Ways to Keep in Touch “ на началната страница на LinkedIn са добри начини да продължите да ангажирате хората във вашата мрежа

 • Ако сте на свободна практика, присъединете се към мрежата на LinkedIn ProFinder.

Това е пазар за свободно практикуващите, където независими професионалисти могат да се свържат с членове на LinkedIn, които търсят експерти за конкретни услуги като писане, проектиране, редактиране, консултации, програмиране и други.

 • Друг инструмент, който LinkedIn предлага, е Sales Navigator, който дава на маркетолозите предимство в генерирането на лийдове, развитието на бизнеса и осведомеността на марката в платформата. Отнема около час, за да настроите и след като сте готови, предлага „предсказуемо“ търсене, така че колкото повече го използвате, толкова по-бързо ще работи, за да приспособите резултатите си към вашите нужди.

Sales Navigator е създаден за професионалисти по продажбите, много от които се фокусират върху маркетинг, базиран на акаунти (ABM), който се фокусира върху акаунта или компанията, а не върху физически лица. За щастие на маркетолозите, Sales Navigator е изключително полезен както за ABM, така и за индивидуален маркетинг за генериране на лийдове.

Намирането на перфектните бъдещи клиенти изисква фина настройка на вашите търсения. Това сахора, с които е приятно да работите, тези, на които можете да дадете най-добрата услуга, и тези, които предлагат по-голяма финансова възвръщаемост за вашия бизнес. Можете да използвате LinkedIn, за да търсите тези клиенти, но друг начин, по който работи платформата, е да ги привлечете към вас.

За да изградите разширен профил на бъдещите клиенти, трябва да идентифицирате редица идеални характеристики, включително демографски. Това включва работа, индустрия, размер на компанията и приходи на компанията. Освен това ще искате да опишете крайните точки на вашите идеални клиенти и какви действия може да се предприемат, за да ги синтезирате. Правейки това, вие очертавате идентичност на перфектният клиент, която ще ви помогне да използвате инструментите на LinkedIn, за да ги таргетирате.

 

Излъчване на видео във вашия бизнес профил в LinkedIn

Подобно на Facebook и Instagram, LinkedIn позволява на потребителите да записват и споделят оригинални видео публикации директно на платформата. Мобилното приложение LinkedIn, където ще снимате видеоклипа си, ще ви помогне да увеличите гледаемостта и ангажираността.

 

Видеото дава на хората по-добро усещане за това кои сте, какво прави вашият бизнес, как изглеждат вашите продукти и други. Мислете за това като затвърждаване на вашата марка на собствената ви страница. Дава ви личност и глас, което е от решаващо значение за маркетинга на вашия бизнес.

 

Има три начина за използване на видео в LinkedIn:

 • Подкрепете професионалната достоверност във вашия профил.

Включването на видео в секциите „Обобщение, опит и образование“ на вашия профил дава на хората представа какво правите и кои сте. Всичко, което трябва да направите, е да кликнете върху бутона „Link to Media“ и след това да поставите видео връзката и да кликнете върху „add“

 • Добавете визуален интерес към публикациите на LinkedIn Publisher.

Отново видеото прави тези публикации много по-динамични и ангажиращи за публиката, която се опитвате да привлечете. Просто поставете връзката към видеото в публикацията и сте готови.

 • Направете актуализациите си на фийда

Хората превъртат фийдовете си нагоре и надолу и видео ще ги накара да спрат и да се загледат. Това е друг инструмент, който можете да използвате за развитие на връзки с таргетирани клиенти.

Направете запитване

  Абонирайте се за полезно съдържание

  Качваме полезни статии в нашия блог, всеки месец…по много

   Изберете съдържание, коeто да ви изпращаме:
   SEOДигитални стратегииСоциални мрежиGoogle Ads
   Уеб сайтКопирайтингУвеличаване на конверсииE-mail маркетинг

   Tags: