Увеличаване на последователите в Инстаграм – 12 начина

 1. Създайте си план-график за постовете в Instagram

 

Отделете достатъчно време, за да обмислите добре идеите за съдържание, които да съответстват със сезоните, празниците, предстоящите събития на вашия бизнес и най-важното – вашите общи цели за трафик и продажби. Това не заменя спонтанното публикуване, когато имате идея, но наличието на ориентировъчен график ще ви направи по-организирани и креативни. В зависимост от вашия бизнес, можете да публикувате няколко пъти на ден или няколко пъти седмично. Набележете си реалистична цел и се придържайте към нея.

 

2.      Използвайте кристално чисти снимки

Използвайте само висококачествени, непикселизирани снимки и видеоклипове,когато публикувате в Instagram. Преди всичко останало, това е визуална платформа и няма място за снимки с лошо качество. Нискокачественото съдържание няма да ангажира аудиториятя, дори може да отблъсне някои последователи.

3.      Тествайте различни филтри и размери

Това че поддържате бизнес акаунт не означава, че не можете да използвате филтри и да експеримантирате с различни размери за публикациите си. Напротив, използването на филтри може само да ви погомне! Колкото по-креативни, оригинални и завладяващи са вашите снимки, толкова по-вероятно е хората да споделят и следят вашия акаунт – така че, въведете филтрите! Можете да се усъвършенствате в създаването на перкефтни снимки, като изтеглите различни приложения за редактиране на снимки. Що се отнася до размерите, не се чувствайте ограничени само до квадратна форма – използвайте и опциите за пейзаж и портрет. Всъщност, портретът превъзхожда пейзажа и квадрата по отношение на ангажираността, според скорошно проучване. Изпробвайте различните размери и вижте какво ви върши най-добра работа.

4.      Използвайте Instagram Analytics

С бизнес акаунта в Instagram ( който е безплатен ) ще имате достъп до анализи, които показват кога вашата аудитория е най-активна. Използвайте тези данни, за да оптимизирате графика си за публикуване. Instagram също ви дава представа за възрастта, пола и разпределението на местоположението на вашата аудитория, което може да бъде отправна точка за персонални изследвания.

5.      Подбирайте подходящи хаштагове за вашите снимки

Друг начин да бъдете открити от хората, които не ви следват, е да отбелязвате правилните акаунти, за да достигнете до тях. Отбелязвайте отделни хора, които взаимодействат с вашия бизнес. Ако притежавате фитнес студио, например, и правите групови снимки след клас по Зумба, тагнете всеки един от тези хора на снимката. По този начин техните последователи ( някои, от които вероятно имат подобни интереси ) ще видят публикацията и ще открият вашето студио. Тази стратегия може да прилагате за различни бизнеси.

6.      Попълнете и оптимизирайте биографията си в Instagram

Това е този раздел, в който потребителите ще открият кой сте вие ​​или вашата марка и ще преценят дали да ви последват. Уверете се, че текстът не звучи като молба или спам, защото това няма да доведе до желаните резултати. Например, не включвайте „Следвайте хората, които ме следват!“. По-правилно е да уведомите потребителите кои сте и защо трябва да ви следват.  Също така се уверете, че този раздел се актуализира при необходимост.

7.      Включете Call to action / Призив за действие

В края на всяка публикация включете ясен призив за действие или въпрос, целящ увеличаване на ангажираността. Ако, например, притежавате йога студио и публикувате видеоклип, в който учител демонстрира как да направите определена поза, в края на описанието си можете да напишете нещо от рода на „Кажете ни какви пози искате да видите демонстрирани в бъдещите видеоклипове в коментарите!“. Това ще ангажира вашата аудитория, ще покаже, че всъщност ви интересува това, което публиката иска да види, и ще ви даде идеи какво да публикувате в бъдеще.

 8.      Насочете към Instagram посетителите на уебсайта ви

Уверете се, че съществуващите клиенти на сайта ви намират вашия Instagram, като добавите икона на Instagram към социалните ви връзки или вградите съдържание на Instagram в сайта си. Можете също да използвате плъгин, за да прехвърляте последните си публикации от Instagram директно на вашия уебсайт. Това може да бъде чудесен начин да популяризирате новия си акаунт.

9.      Разменяйте вашето Instagram съдържание във Facebook

Размяната на Instagram съдържание във Facebook и Twitter може да отведе потребителите обратно към вашия Instagram профил. Тези от тях, които не са знаели, че притежавате Instagram профил и ви следват в други платформи, ще разберат и за него, тъй като в публикацията е отбелязано, че е споделена от Instagram. Подобна стратегия може да се автоматизира или да се прави само за подбрани публикации.

10.   Провеждайте кампании

След като последователите ви нарастнат достатъчно, можете да провеждате различни кампании. Например, можете да привлечете трафик към уебсайта си или да продадете продукта си, като проведете игра. Можете или да помолите потребителите да харесват, да коментират, да използват конкретен хаштаг, или да помолите последователите си да отбележат приятел. Това е ефективен начин за увеличаване на информираността и достигането до вас. Също така е ключово за набиране на повече последователи.

11.   Проучете конкурентите си

Друга добра практика как да получите последователи в Instagram е да разгледате какво правят вашите конкуренти и да го използвате във ваша полза. Проучването на техните акаунти, например, може да разкрие хаштагове, които не сте използвали и които могат да ви бъдат от полза. Освен това обърнете внимание кои от публикациите им се представят най-добре – това може да послужи като друг знак за това какво може да работи за вашия акаунт.

12.   Следвайте, харесвайте и коментирайте съдържанието на другите

Стратегически взаимодействайте с потребители, които са потенциални ваши последователи. На практика това означава взаимодействие с потенциални клиенти и фенове на марката, чрез харесване, следене и внимателно коментиране на публикациите ви. Започнете с вашите хаштагове: кликнете върху уместните и често използваните, за да откриете други, които публикуват подобно съдържание.

Ако все пак се нуждаете от професионална помощ и намеса, не се колебайте да ни потърсите https://fight4digital.com/service/feysbuk-reklama-tsena/.

Направете запитване

  Абонирайте се за полезно съдържание

  Качваме полезни статии в нашия блог, всеки месец…по много

   Изберете съдържание, коeто да ви изпращаме:
   SEOДигитални стратегииСоциални мрежиGoogle Ads
   Уеб сайтКопирайтингУвеличаване на конверсииE-mail маркетинг

   Tags: