6 съвета за имейл маркетинг за малък бизнес

Ако не успявате да реализирате продажби, въпреки големите усилия, които полагате за бизнеса си, тази статия е точно за вас. Ще споделим 7 съвета за имейл маркетинг за малкия бизнес, които ще гарантират, че цялата ви упорита работа всъщност ще ви даде резултати!

Но първо – Защо имейл маркетингът е толкова важен?

Ако досега не сте правили никакъв имейл маркетинг, или ако сте го правили, но не сте виждали резултати от него – може да предположите, че това не е толкова важно за вашия бизнес. Голяма грешка! Знаете ли, че 59% от търговците казват, че имейл маркетингът е техният източник на възвръщаемост на инвестициите? Или че 81% от малките предприятия използват имейл маркетинга като основен начин да привлекат нови клиенти? Възползвайки се правилно от имейл маркетинга може да се превърне в двигателя на приходи в бизнеса ви. С предварително подготвеното от вас послание в имейла, можете да достигнете до огромен брой хора, които да се превърнат в бъдещи клиенти.
В тази статия ще ви дадем 7 съвета за имейл маркетинг, които могат да ви помогнат да постигнете желаните от вас резултати за вашия бизнес.

 1. Често изпращайте имейли (може би по-често отколкото предполагате).
  Много собственици на фирми се притесняват от твърде честото изпращане на имейли до своите абонати. Те смятат, че хората ще се подразнят и няма да обърнат никакво внимание на имейла. В случая е много важно как гледате на имейла. Добър вариант е да имате по-малък списък на наистина ангажирани абонати, които нямат търпение да получат имейлите ви (и в крайна сметка, които са по-склонни да извършат покупка), отколкото огромен списък на хората, които се дразнят всеки път, когато им изпратите имейл.
  И така … колко често ТРЯБВА ДА изпращате имейли на абонатите си?
  – Няма универсален отговор.
  Ако отсеете правилно клиентите, които се ангажират с имейлите ви, то може да им изпращате полезна информация от 3 до 5 пъти седмично. Това разбира се е относително, но едно е сигурно – изпращайте минимум един имейл седмично. Изпробвайте различни честоти и вижте кое работи най-добре за вас!
 2. Уверете се, че имейлите ви изглеждат добре на мобилни устройства.

Има голям шанс да изпратите имейл кампаниите си от компютъра си. Преди да го направите се уверете, че имейлът ви изглежда добре и на мобилно устройство. Имайте предвид, че голям брой от клиентите ви ще отворят имейла именно от мобилно устройство. Затова е важно имейлът да изглежда достатъчно добре на всички устройства.
Повечето софтуери за имейл маркетинг ще предоставят вградени шаблони за имейли, които са специално оптимизирани за мобилни устройства. Винаги обаче е добра идея да проверите отново дали вашите изображения, форматиране и текст изглеждат добре на компютри, таблети и смартфони!

 

 1. Подбирайте много добре вашата имейл тема, защото тя е ВАЖНА!
  Знаете ли, например, че включването на емотикони в заглавието може действително да увеличи процента на отваряне на имейла?
  Разбира се, емотиконите не са единственият начин да подобрите имейлите и отварянето им. Можете да използвате собствено име и да използвате кратки теми. Прекалено дълго заглавие може да откаже получателя да отвори имейла, защото ще предполага,ч е съдържанието му ще е аналогично на заглавието. Затова бъдете кратки и ясни и използвайте фрази, които грабват вниманието на получателя.

 

 1. Тествайте имейлите
  Да … това звучи сложно и отнема много време. За щастие е по-лесно от всякога да изпробвате различни стратегии, за да видите кои са най-добрите! Например, ако използвате ActiveCampaign (която е услугата за имейл маркетинг), можете да разделите теста до пет различни версии на имейл. Ето как работи: Създайте различни версии на имейла си, променяйки по един елемент във всеки (например вашия предмет). След това можете да изпратите всяка версия на малък брой хора от вашия списък, за да видите кои работят най-добре. Както можете да видите по-горе, можете дори да накарате системата да определи „печелившия“ имейл и след това да го накара автоматично да изпрати до останалата част от вашия списък.
 2. Персонализирайте имейлите си.
  Не става въпрос само за лично обръщане към абонатите ви, макар че и това е важно. По-скоро става въпрос за изпращане на имейли до вашите абонати въз основа на техните интереси, нужди и как те са взаимодействали с вас в миналото. Има толкова много начини да сегментирате аудиторията си, така че да им изпращате само най-подходящите и навременни имейли. Например можете да сегментирате хората по:
 • Тези, които са закупили нещо от вас (или които не са)
 • Които са кликнали върху конкретна връзка
 • Хора, които са проявили интерес към определена тема
 • Демографски: например възраст, пол или местоположение

Мислите ли, че сегментирането на имейли всъщност не е толкова важно или полезно? Всъщност този подбор води до много по-високи честоти на кликване и повишава процентите на отваряне на имейла.

 1. Използвайте Double-Open Стратегия.

Не е ли разочароващо, когато предавате имейл, а след това само малка част от аудиторията ви го отваря и чете? Именно с това има за цел да помогне двойно отворена кампания. Всеки път, когато изпращате имейл кампания, планирайте да я изпратите два пъти: веднъж до всички в списъка ви и след това веднъж до тези, които не са я отворили за първи път. Използвайте тази стратегия заедно с разделно тестване (вижте № 4 по-горе) за оптимални резултати. Няколко дни след като изпратите имейла за първи път, променете темата и след това го изпратете отново. Ще бъдете изумени колко ефективна може да бъде тази проста и лесна стратегия!

 

Имейл маркетингът определено е важен за успеха на вашия малък бизнес. Това е един от НАЙ-ДОБРИТЕ начини да се свържете с аудиторията си и разбира се да получите последователен поток от потенциални клиенти и продажби. Надяваме се, че тези 7 съвета за имейл маркетинг за малкия бизнес са ви помогнали и са ви дали насоки и вдъхновение.

Направете запитване

  Абонирайте се за полезно съдържание

  Качваме полезни статии в нашия блог, всеки месец…по много

   Изберете съдържание, коeто да ви изпращаме:
   SEOДигитални стратегииСоциални мрежиGoogle Ads
   Уеб сайтКопирайтингУвеличаване на конверсииE-mail маркетинг

   Tags: