5 съвета за развитие на вашия СТАРТЪП бизнес

Всички сме наясно със статистиката, често срещана сред стартъпите, която е: „90% от стартиранията се провалят.“ Но това не означава, че трябва да се откажете и никога да не разберете дали вашата бизнес идея е приложима за пазара.

5 СЪВЕТА ЗА РАЗВИТИЕ НА ВАШИЯ СТАРТЪП БИЗНЕС
5 СЪВЕТА ЗА РАЗВИТИЕ НА ВАШИЯ СТАРТЪП БИЗНЕС

Имате нужда от малко късмет, но в края на деня, вие ще сте създали нещо свое чрез упорит труд, получавайки знания за вашия маркетинг. Искахме да създадем публикация в блога с 5 съвета за онези предприемачи, които вярват с цялото си сърце, че могат да влязат в тези 10%.

В тази публикация ще ви запознаем със следните 5 съвета:

 • Намерете своите клиенти
 • Намерете своя „Един“ социален канал
 • Отнасяйте се с първите си клиенти с доверие и им обръщайте голямо внимание.
 • Бъдете безпощадни с намаляване на ненужните разходи
 • Знайте повече за вашия бизнес, отколкото конкурентите ви

 

Намерете своите клиенти

Ако не знаете къде са вашите клиенти, не можете да стигнете до тях, камо ли да започнете работа с тях.

И така, как да ги намерите?

Използвайте всякакви видове инструменти, за да разберете къде се намират – като канали за социални медии, форуми, блогове, сайтове на конкуренти и посещаване на търговски изложения.

Стига да имате добър продукт, имате пазар, но това не винаги означава, че ви е гарантирана и рентабилност.

Например тук, във Fight4Digital, ние намираме и сме намирани от нашите клиенти главно чрез Google Търсене и препоръки.

 Намерете своя социален канал

Не губете времето си, опитвайки се да присъствате във всяка една възможна социална медия.

Изберете една и го направете добре. Освен ако нямате човек, посветен на социалните медии или екип, чиято единствена цел в работата им е да са съсредоточени върху социалните канали, тогава може да си позволите да се разпрострете. Иначе, не ви препоръчваме да губите време да се гмуркате из дълбините на онлайн пространството.

Установихме, че при някои клиенти, по-специално електронната търговия, например един единствен фокус върху Instagram е перфектният канал за социални медии, върху който трябва да се съсредоточим.

Защо? Тъй като електронната търговия ще се фокусира предимно върху изображения / видео съдържание, за да даде на клиента представа какво купуват, Instagram е страхотно място, в което да се фокусирате.

Имате ли наистина нужда от Twitter за вашия магазин за електронна търговия, който продава красиви произведения на изкуството? Ще оставим това на вас да решите …

 Отнасяйте се с клиентите си с доверие и им обръщайте голямо внимание.

„Ние виждаме в нашите клиенти поканени гости на парти, а ние сме домакините. Наша работа е всеки ден да направим всеки важен аспект от клиентското преживяване малко по-добър. “- Джеф Безос

Цитатът по-горе е начинът, по който всички бизнеси се приближават към ежедневната си бизнес дейност, защото ако не го направят, техният конкурент ще го направи. Всъщност е изненадващо, че тази идея се развива с нарастването на технологиите и социалните медии

Приемете го като даденост – както яденето на зеленчуци е добро за вашето здраве, така вниманието трябва да е ориентирано към клиента и неготово благоденствие. Това пък е полезно за вашия бизнес.

Бъдете безпощадни към намаляне на ненужните разходи

Намаляването на ненужните разходи трябва да бъде приоритет в началните етапи на стартирането ви, тъй като пропилените разходи, от които не се нуждаете, независимо дали става въпрос за автоматична ръчна работа или прекратяването на абонамента за софтуер, който не използвате, могат да доведат до крах на сделките.

Прегледайте вашите бизнес дейности и инструменти и потърсете варианти да премахнете тези ненужни разходи.

 Знайте повече за вашия бизнес, отколкото конкурентите ви

„Това е очевидно“, може би току-що си казахте, след като прочетете последния съвет. Ако само беше така.

Виждали сме клиенти, които знаят повече за индустрията от самия бизнес, продаващ продукта / услугата.

В крайна сметка тези, които имат най-много знания за дадена тема, ще бъдат най-информирани, ще имат най-добра представа и ще се възприемат като някой, който хората трябва да слушат, което създава форма на социално доказателство.

Така че, ако вашият конкурент ви изпревари, можете да сте сигурни, че вероятно знае повече за индустрията, в която се състезавате, независимо дали са били в бранша, имат по-голям екип или защото работят по-трудно от теб.

Бъдете енциклопедия за вашия бизнес и индустрия.

Направете запитване

  Абонирайте се за полезно съдържание

  Качваме полезни статии в нашия блог, всеки месец…по много

   Изберете съдържание, коeто да ви изпращаме:
   SEOДигитални стратегииСоциални мрежиGoogle Ads
   Уеб сайтКопирайтингУвеличаване на конверсииE-mail маркетинг

   Tags: