Как да развием онлайн магазин с Pop Up идеи

Сигурни сме, че имате много идеи за ефективни Pop Up  реклами и как да провеждате промоции с висока конверсия. Но не забравяйте, че извършването на промени във вашия онлайн магазин, за да ги реализирате може да отнеме повече време. А и все пак си има и определена сложност, в зависимост от настройката на вашия магазин.

За щастие, можете бързо и лесно да създадете таргетирани изскачащи промоции, които да стимулират продажбите директно, както и да поддържате връзка с потенциални клиенти, докато те са готови да купуват. По този начин ще увеличите стойностите на вашите продажби и поръчки.

Нека да разгледаме девет супер силни идеи, които можете да стартирате още днес, за да подобрите бизнеса си.

Какво прави ефективната поп-ъп реклама и промоция?

За да създадете наистина контекстуална поп-ъп реклама трябва да имате предвид тези три принципа:

 • Бъдете насочени. Насочете изскачащото меню да се показва въз основа на това кои са вашите потенциални клиенти, къде са и какво правят. Това ще помогне на вашето съобщение да се появи и да се хареса на правилните хора, като посетителите на конкретна страница, на конкретно място или от конкретен източник на реферали.
 • Бъдете щедри. Един от най-добрите начини да накарате вашите потенциални клиенти да предприемат действия е да им направите предложение, което не могат да откажат. (Цитираме “Кръстникът“ ) Например, може да добавите към изскачащата промоция с отстъпка, безплатна доставка или дори възможност да се абонират за подходящо, ценно съдържание.
 • Бъдете дружелюбни. Когато пишете съобщението си, искате да го предадете с възможно най-малко думи. Но това е и вашият шанс да изградите връзка с потенциалните си клиенти. Изберете топли и подканващи думи, които показват личността на вашата марка. Можете дори да направите нещата лични, като добавите в изскачащата реклама името на посетителя ви или думите за търсене, които са използвали, за да намерят офертата ви.

Както обещахме, сега следват девет супер идеи за поп-ъп реклама, които можете бързо да настроите на собствения си сайт за електронна търговия.

 1. Увеличете първоначалните покупки с предварително предложение

Добрата новина е, че можете значително да увеличите вероятността от конвертиране, като внедрите изскачащо поле при потенциални клиенти, които не са пазарували при вас.

Това означава, че когато имате нов посетител на вашия уебсайт, ще им предложите стимул (като отстъпка) да купят първия си артикул. Това може да има ефект на домино, при който хората, които купуват веднъж, са по-склонни да купят отново и да станат дългосрочни клиенти.

Съвети за създаване на изскачащото меню за първа покупка:

 • Дайте на новите посетители малко време да започнат да разглеждат уебсайта ви, преди да задействате изскачащото меню. Препоръчваме закъснение от 5-до 10 секунди.
 • Предложете стимул за новите посетители да се придържат и да купят първия си артикул. Това може да бъде отстъпка, безплатна доставка, малък подарък или нещо друго, което смятате, че ще е интересно за тях.
 • Когато става въпрос за писането на текст, поддържайте тона си топъл, но също така бързо стигнете до крайната цел. Внимавайте да не стане прекалено дълго, има шанс посетителите ви да се разсеят и напуснат сайта.
 1. Увеличете кръстосаните продажби с препоръка за свързан продукт

Amazon, най-големият онлайн търговец на дребно в света, приписва 35% от приходите си на кръстосаните продажби. Щом работи за Amazon, може да работи и за вас.

Чрез реализиране на изскачащи кръстосани продажби, вие насърчавате клиентите да добавят съответните продукти в кошницата си. Това помага на хората да намерят свързани продукти, които ще харесат и увеличава средната стойност на поръчката ви. Разбира се, изскачащата кръстосана продажба ще работи най-добре, когато клиентите наистина искат или трябва да се сдобият с продукта, който ще купят.

Amazon прави това наистина добре. Например, ако някой добави калъф за таблет в количката си, Amazon препоръчва SD карта, която осигурява допълнителна памет за таблетите.

Съвети за създаване на изскачащи кръстосани продажби:

 • Когато потенциалните клиенти добавят артикул в кошницата си или скролнат надолу, за да търсят подробности за продукта, те показват намерение да купят. Това е идеалното време да задействате появата на този тип изскачащи прозорци.
 • Препоръчайте допълнителен продукт, свързан с този, който вашият потенциален клиент гледа. Ако не сте сигурни кои продукти се съчетават добре, разгледайте анализите си или поговорете с някои от клиентите си.
 • Предлагайте на потенциалните си клиенти подарък или отстъпка, ако купуват продукти в комплект.
 1. Вземете имейл адресите на посетителите, преди да напуснат сайта ви

Истината е, че често хората разглеждат даден сайт, след което го напускат и повече никога не се връщат.

За щастие, можете да създадете изскачащо поп-ъп балонче, за да ангажирате отново посетители, които показват знаци, че предстои да напуснат. Когато го направите правилно, това може да ви помогне да намалите процента на изоставяне на уебсайта си и да уловите повече абонати чрез електронната поща – тогава можете да им пишете и изпращате оферти, докато не са готови да купят.

Небрежното „Напускате  ли ни вече?“ е достатъчно, за да привлече вниманието на посетителя. То е бързо последвано с кратко описание защо трябва да останат. „Този ваучер за отстъпка от 10 лева звучи привлекателно, а?“

Съвети за създаване на изскачащ поп-ъп при изход:

 • Ако потенциалният клиент търси знака за излизане (т.е., задържа курсора на мишката върху бутона за излизане или отваря нов раздел), има опасност да напусне. Няма по-добро време да задействате това изскачащо меню и да го задържите на уебсайта си.
 • Чували ли сте за концепцията за реципрочност? Предложете на потенциалните си клиенти нещо ценно (като отстъпка или подарък), в замяна на техния мейл.
 • Придържайте се към забавен и интригуващ текст – далеч по-ефективно и ангажиращо е.
 1. Предложете на клиентите си допълнителни продукти с по-висока стойност

Няма по-добро чувство от това, когато потенциалният ви клиент купува продукт, който му харесва. Но какво ще стане, ако бихте могли да получите повече стойност от продажбата и да помогнете на потенциалните клиенти да намерят точния продукт едновременно? Това ще бъде много по-готино, нали?

Можете да създадете изскачащ прозорец, който показва на клиентите ви алтернативен (по-скъп, по-висококачествен) продукт, преди да купят. Или дори можете да ги подканите да купуват повече от един и същ продукт.

Съвети за създаване на изскачащото меню

 • Както в реалния живот, когато потенциалният клиент добави артикул в пазарската си чанта или погледне определен продукт за известно време, означава че имат намерение да го купят. Това е идеалният момент да задействате поп-ъпа –  точно преди покупката.
 • Препоръчайте продукти, които клиентът ви разглежда, или попитайте колко искат да купят от него (например за продукти за коса или гримове).
 • Добавянето на допълнителен стимул, като отстъпка, ще увеличи вашите приходи от продажби. Най-малкото, ще имате няколко много щастливи клиенти, които ще харесат за покупката си.
 1. Намалете изоставените колички с правилната времева тактика

Средният процент на изоставяне на количките за магазините за електронна търговия през 2019 г. е 69,5% във всички индустрии. Намаляването на изоставянето на количките е една от най-трудните задачи, пред които ще се сблъскате като онлайн търговец.

За щастие, можете да задействате изскачащ поп-ъп на изоставената количка, за да уловите посетителите, които тепърва ще напускат, като ги стимулирате да завършат покупката си.

Това изскачащо меню се появява, когато пoтенциалният клиент показва, че има намерение да напусне. Помислете за възможността потенциалните ви клиенти да оставят имейлите си. След това ще може да изпращате последващи съобщения и да възвърнете потенциалния интерес към изоставената им покупка.

Съвети за създаване на поп-ъп при изоставена количка:

 • Задействайте това изскачащо меню да се появи при излизане, когато посетител посочи, че ще напуска количката си.
 • Предложете интригуващ стимул за завършване на покупката им, като безплатна доставка или талон за отстъпка.
 • Ако офертата е временна, помислете за добавяне на таймер за обратно отброяване, за да предадете усещане за неотложност. Това работи особено добре за артикули с ограничена продажба или допълнителни стимули, като безплатен подарък.
 1. Насърчете продажбите с ограничена във времето оферта

Празници като Коледа, Черен петък и Нова година носят върхове в трафика на уеб сайтове, особено за магазините за електронна търговия. Това предоставя идеална възможност за търговците да уловят повече продажби с навременни, насочени оферти.

Можете да създадете ограничено във времето изскачащо предложение, за да покажете състояща се разпродажба, създавайки усещане за вълнение и спешност у потенциалните клиенти. Този тип промоция ще ви помогне да увеличите продажбите в рамките на определен период от време.

Съвети за създаване на изскачащо във времето оферта:

 

 • Ако офертата ви няма да се хареса на всички, насочете изскачащото меню да се показва на подходяща страница или категория продукти по време на ограничения период от време на офертата.
 • Оставете леко закъснение (около 5 до 10 секунди), преди да задействате изскачащото меню, за да дадете шанс на хората да се ориентират първо.
 • Маркирайте офертата си предварително, просто и ясно. За допълнително въздействие покажете снимка на предмета, за повече яснота.
 • Добавете таймер за обратно отброяване, за да накарате потенциалните си клиенти да действат сега, а не да го отлагат във времето.
 • Дръжте се етично. Не подвеждайте хората за времето, през което офертата е налична, само за да предизвикате панически покупки. Не забравяйте, че тайната за изграждане на дълготрайни взаимоотношения с клиентите се крие в честността и прозрачността.
 1. Ангажирайте абонираните към бюлетина с новини със забавно изскачащо меню

Някои потенциални клиенти още не са готови да купят от вас, но въпреки това още искат да бъдат в крак с вашата марка. Като се свържете с тях, докато те взаимодействат с вашето съдържание, имате шанса да ги уловите чрез абониране за вашия бюлетин (newsletter). По този начин ще намерите място в съзнанието им и ще напомняте за компанията.

Съвети за създаване на изскачащ прозорец за вашите бюлетини:

 • Когато някой премине през определен процент от страниците ви, може да се каже, че се интересува от съдържанието в сайта. Това е чудесна възможност да посегнете и да им предложите повече информация (като вашия бюлетин). Уверете се, че това, което предлагате, е свързано с това, което те гледат в момента –
 • Нека това което предлагате е ясно и точно описано. Предложете стимул, като код за отстъпка или възможност за достъп до ексклузивни оферти.
 • Уверете се, че абонатът разбира за какво се регистрира, независимо дали това са вашите най-новите съвети, публикации в блогове или новини от индустрията.
 1. Ангажирайте потребителите с ексклузивна оферта

Ако потенциалният потребител преглежда определена продуктова страница за дълъг период от време, може да му е необходимо малко подбутване, за да вземе решение да купи. Това важи особено за продукти с много висока стойност, като годежни пръстени.

Достигнете до тези клиенти с изключително изскачащо съдържание, което обещава да им помогне да вземат решение чрез ръководство или електронна книга. След това, след като предадат имейла си, член на вашия търговски екип може да се свърже с тях, за да отговори на допълнителни въпроси (и евентуално да направи продажбата).

Съвети за създаване на вашето изключително изскачащо съдържание:

 

 • Ако потенциалният клиент преглежда страница с продукти от значителен период от време, може да им е необходима повече информация. Това е най-добрият момент да се свържете с него чрез изскачащо прозорче, което проактивно отговаря на техните въпроси.
 • Предложете ръководство или електронна книга, свързани с продукта, в замяна на имейл адреса му, който ще ви позволи да се свържете с него по-късно.
 • Не забравяйте да покажете малка част от това което предлагате, за да заинтригувате потребителите. Така ще ги насърчите да се насочат към офертата.
 1. Напомнете на потенциалните клиенти за офертата, така че да не я изпуснат

Хората прекарват страшно много време онлайн, сърфирайки къде ли не. Само защото човек е търсил конкретен артикул за продажба, не означава, че действително имат намерение да го купят.

Добрата новина е, че можете да увеличите шанса на този потребител а да запомни офертата, като ги накарате да добавят напомняне към календара си.

Съвети за създаване на изскачащото напомняне за добавяне в календар или напомняне:

 • Когато определен потенциален клиент преглежда конкретна сделка за известно време, вероятно обмисля покупка. Помогнете им, като им дадете възможност да си направят напомняне и да вземат решение за покупка по-късно (преди да приключи офертата).
 • Напомнете им, че офертата няма да трае вечно. Ако сделката ви трябва да изтече скоро, помислете за отбелязване на датата на изтичане в изскачащото прозорче.

Тествайте вашите поп-ъп идеи

Вашите изскачащи прозорци са живи, дишащи образувания на вашия сайт за електронна търговия. Когато са направени правилно, те имат силата да увеличат значително продажбите на вашия бизнес. Затова не забравяйте да ги преглеждате редовно и да видите как те се представят.

Ако изскачащото меню не се получава така добре, колкото бихте очаквали, защо да не направите A / B тест? Скоро ще забележите тенденции в това, което работи най-добре (и кое не).

Ако искате и вашият онлайн бизнес да се сдобие с такива интересни реклами и сте готови за промяна, потърсете ни сега. Ние ще се заемeм!

Направете запитване

  Абонирайте се за полезно съдържание

  Качваме полезни статии в нашия блог, всеки месец…по много

   Изберете съдържание, коeто да ви изпращаме:
   SEOДигитални стратегииСоциални мрежиGoogle Ads
   Уеб сайтКопирайтингУвеличаване на конверсииE-mail маркетинг

   Tags: