Как се прави линк билдинг през 2019?

За линк билдинг се пише много. Агенции все още спорят дали вече имат значение при оптимизацията на сайт. Но истината е, че и Google потвърдиха, че изграждането на линкове все още е важен фактор за класирането на сайта.

 

В тази статия ще споделим актуална информация към началото на 2019 година.

 

Ето я и нея…

 

 1. Цитирайте и линквайте с готови решения

 

Стратегията за изграждане на връзки, която е най-подходяща за 2019 г., е да се идентифицират проблемите на потребителите, които се нуждаят от решение, след което се създава съдържание, което решава тези проблеми. Това може да бъде сърцето на стратегията за изграждане на връзки.

Използвайте форуми за тази цел. Отговаряйте на потребителите, старайте се да им бъдете полезни.

Някои казват, че е трудно да се изградят връзки към страниците на продуктите. Вярно е.

Ето защо изграждането на връзки към страниците на решенията е по-жизнеспособна стратегия.

 

Разберете къде е вашата аудитория, след това бъдете там с вашето съдържание, което решава проблемите. Създайте съдържанието си така, че да съответства на контекста на аудиторията.

 

 1. Без спам – бъдете полезни

 

Полезността е от ключово значение. Това е различно от стратегиите за вирусни връзки. Стратегиите за вирусни връзки обикновено са съсредоточени върху тривиални емоционални и реакционно-базирани тригери, част от това, което се нарича култ към разсейване.

Вирусните връзки са примамливи, защото изграждат количество.

При изграждането на линкове количеството не е важно – важно е качеството.

Алгоритъмът на Google постоянно се отдалечава от резултатите от търсенето, базирани на количеството на връзките. Количеството на връзките вече не е от значение. Ето защо стратегиите за вирусни и свързващи примамки са все по-малко важни, тъй като връзките, които генерират, също са без значение.

По отношение на ефикасността, по-добре е да се фокусирате върху създаването на полезно съдържание, към което потребителите се връщат, към което потребителите поставят отметка, които потребителите споделят. Това е отличителен белег на печеливша стратегия за изграждане на връзки.

 1. Изграждайте взаимоотношения с хора, а не със сайтове

 

Има стратегия за SEO, която казва, че е добре да се свържете с конкурентите. Но тя се основава на алгоритъм от 90-те години на миналия век и определено към 2019 няма смисъл.

Изграждането на отношения с хората, които стоят зад свързани сайтове, има много смисъл. Живата връзка е печеливша стратегия.

Отидете на конференции, семинари, изложения. Свържете се с най-важните хора във вашата област. Изградете отношения с тези, които са важни във вашата ниша.

Вие не можете да получите приятел, освен ако не сте приятел. Не можете да получите „това“, без да предлагате „това“. Това е естеството на взаимоотношенията.

Най-важното е да се научите да слушате. Дейността на култивиране на взаимоотношенията се гради върху слушането на другите. Интересувайте се от другите и отношенията ще се изграждят.

 

 1. Просене на линкове

 

Просенето на линкове е ретро, но понякога работи. Най-добрият начин да се срещнете с някого е да протегнете ръка и да кажете: “Здравейте.”

Не увеличавайте обхвата си. По този начин ще загубите възможности за качество.

Най-важното: Фокусирайте се върху хората

Сега, когато Google се фокусира върху потребителите, решенията и нишите, подходът за изграждане на връзки също трябва да се промени.

Знаем, че „фокусирането върху хората“ звучи малко странно. Но за този подход има реална научна основа. Главната причина е, че алгоритъмът на Google е настроен да удовлетворява потребителите.

Всички горепосочени точки са методи за установяване на авторитет, култивиране на трафика и запознаване на вашия сайт. Това, което свързва всички точки, се фокусира върху хората, потребителите.

Това значително се различава от фокусирането върху ключови думи, количество и котвен текст.

Направете запитване

  Абонирайте се за полезно съдържание

  Качваме полезни статии в нашия блог, всеки месец…по много

   Изберете съдържание, коeто да ви изпращаме:
   SEOДигитални стратегииСоциални мрежиGoogle Ads
   Уеб сайтКопирайтингУвеличаване на конверсииE-mail маркетинг

   Tags: ,