Видове реклами във фейсбук +18 безплатни шаблона за всеки тип кампания

Всички го знаем – рекламите във Facebook са почти незаменими, когато искаме да установим връзка с потенциални клиенти. Но с толкова много налични типове реклами, изборът на идеалната за вашите конкретни цели може да бъде труден.

Освен ако нямате колекция от рекламни шаблони във Facebook, които да ви помогнат 🙂

 

Когато използвате шаблон за създаване на вашите реклами във Facebook, вие знаете точно кой тип и формат да използвате от самото начало! Освен това рекламните шаблони във Facebook ще ви помогнат да намалите работата, необходима за създаването им.

 

И това не е достатъчно! Рекламните шаблони във Facebook ще улеснят живота ви. Всеки от вашия екип може да използва тези шаблони за създаване на реклами, които са лесно приложими за дадена марка, свързани и насочени към вашите цели. Така, че можете да се съсредоточите по-малко върху коригирането на грешки и повече върху разрастването на бизнеса.

 

За да ви помогнем да започнете, подбрахме 18 лесни за прилагане рекламни шаблони във Facebook от сайта на Adespresso. Сега всичко, което трябва да направите, е да определите целите на вашата рекламна кампания, да намерите шаблона, който да пасне, и да започнете да проектирате.

 

Шаблоните в тази статия обхващат редица различни цели, като се фокусират върху основното действие, което искате потребителите на Facebook да предприемат, след като видят рекламата.

 

Рекламните шаблони във Facebook, които можете да използвате за създаване на по-добри реклами, са ресурсът, който ще използвате всеки път, когато създавате нова рекламна кампания във Facebook.

 

Когато привлечете нови членове на екипа, те могат веднага да се заемат със създаването на първата си реклама с помощта на тези шаблони, оптимиризайки времето за обучение на новия персонал и възможност за мултитаскинг.

 

За всеки различен тип реклама във Facebook ще намерите два раздела:

 

 • Общ шаблон, който обобщава всички спецификации, които трябва да знаете (правилните рамери, съдържание и оформление) и предлага някои най-добри практики, които да следвате.
 • Пример за истински реклами във Facebook, с разбивка на това, което ги прави уникални и допълнителен поглед върху това как можете да накарате всеки шаблон да работи за Вас!

 

 

 

Рекламен шаблон във Facebook №1: Увеличете свалянето на мобилни приложения

 

Създаването на реклами, оптимизирани за мобилни потребители, е един от най-добрите начини за увеличаване на инсталирането на мобилни приложения. Ключът към тези реклами е как показвате приложението си да се използва в релактивни ситуации. Когато потребител на мобилно устройство скролва през фийда с новините по време на престоя си, рекламата ви трябва незабавно да привлече вниманието им.

 

 

Използването на динамична реклама за свързване директно към мобилното ви приложение или магазина за приложения е чудесен начин да гарантирате, че аудиторията ви може да намери повече информация за това как да изтеглите приложението на своето устройство.

 

Рекламен шаблон във Facebook №2: Установете информираност за марката

 

Видеорекламите са идеалната среда за повишаване на информираността за вашия бизнес. Няма по-добър начин да покажете марката си и всичко, което представлява чрез забавно видео. Номерът е да привлечете вниманието на публиката със силен миниатюрен образ. Включете главен герой в действието, за да направите видеото по-примамливо и аудиторията ви ще бъде сигурна, че ще гледа останалата част.

 

 

Рекламен шаблон във Facebook №3: Повишете продажбите

 

Потребителите във Facebook ежедневно се заливат с толкова много съдържание, понякога просто искат някой друг да вземе решение вместо тях. Създаването на организирана селекция на продукти отнема част от работата на вашата аудитория и опростява процеса на вземане на решения. Използването на колекционната реклама ви помага да групирате подобни продукти заедно в едно потапящо изживяване в приложението, което включва начини за разглеждане и научаване на повече.

 

Тези визуално привлекателни реклами привличат трафик към вашия сайт и ви дават шанс да се насочите към потенциални клиенти, проявили интерес към определен продукт в миналото.

 

Рекламен шаблон във Facebook №4: Насочете трафика към вашия сайт

 

Рекламите тип Карусел ви позволяват да показвате между 2 и 10 изображения на аудиторията си в една реклама. Няма по-добър начин да разкажете история за марката си или да покажете продукта си от множество гледни точки.

 

Когато разберете как различните аудитории взаимодействат с вашите реклами, можете да създадете изображения на продукти, които отговарят на техните специфични нужди. Важно е всеки, който посети уебсайта Ви, да излезе с цялостно разбиране на стойността, която вашите продукти могат да му предложат.

 

Привличането на трафик към вашия сайт е значително по-лесно, когато разбирате мотивациите на целевия си клиент.

 

Рекламен шаблон във Facebook №5: Вкарайте хората във вашето събитие

 

Да привлечете посетители за дадено събитие е много по-лесно, когато използвате Facebook реклами, за да увеличите информираността за него. Тези реклами предизвикват интереса на целевата ви аудитория, като показват добри отзиви от хора, които са присъствали в миналото.

Рекламен шаблон във Facebook № 6: Накарайте хората да започнат да пазаруват

 

Онлайн пазаруването е съвсем различно изживяване от пазаруването във физически магазин. Вместо да преминавате през стелажи и закачалки, вие превъртате страниците, или пък вместо да криволичете из пътеките, вие можете просто да добавяте отделни артикули в количката си. Рекламите тип Карусел и Колекция ви помагат да възпроизведете усещането за пазаруване във физически магазин, като давате на аудиторията си начин да види множество продукти в една реклама.

 

Просто се уверете, че спазвате най-добрите дизайнерски практики, когато създавате изображенията за тези реклами. Дръжте снимките си последователни по структура и използвайте цветове с висок контраст, които се открояват.

 

Рекламен шаблон във Facebook № 7: Събирайте Лийдове (потенциални клиенти) с помощта на регистрации.

 

Всички трябва да набираме клиенти. Един от най-добрите начини за това е, чрез реклама във Facebook, която показва стойността на вашия продукт или услуга. Когато правите тези реклами, важно е да помислите как да покажете тази стойност, като същевременно се откроявате от друго съдържание във фийда с новините на вашата аудитория.

 

Рекламен шаблон във Facebook № 8: Генерирайте Лийдове (потенциални клиенти) със силата на безплатно

 

Всеки обича нещо безплатно, но може да бъде скептично настроен към офертата, ако не е ясно какво включва. Ето защо е важно всеки, който гледа рекламата Ви, веднага да разбере точно каква е ползата от безплатна пробна версия или безплатен подарък. Силата на безплатното може да ви помогне да изградите доверие у хората и да ги накарате да се чувстват по-удобно да се регистрират.

 

Един от начините за компенсиране на този страх е да се предложи решение на проблема на аудиторията в самата реклама. Когато видят, че разбирате проблемите, които пречат на ежедневните им задължения, по-вероятно е да приемат вашата оферта. Освен това е чудесен начин да привлечете вниманието им и да повишите информираността за пробния период.

 

Рекламен шаблон във Facebook № 9: Увеличете ангажираността след публикуване

 

Колкото повече съспенс (напрежение с цел по-голям интерес) имат вашите реклами, толкова повече хората ще очакват развръзката.

 

Когато използвате ангажиращи заглавия, които създават малко мистерия и интригуват, всъщност улеснявате хората да кликват. Привличате тяхното чувство за приключения и ги карате да се интересуват да научат повече. Използвайте драматични изображения, за да заинтригувате аудиторията ви и да предизвикате любопитство.

 

Рекламен шаблон във Facebook № 10: Рекламирайте вашия чатбот

 

Всички знаем каква мъка е да от чакаш да бъдеш свързан с някого от отдела за обслужване на клиенти . Ето защо нищо не е по-впечатляващо от персонализирана, незабавна поддръжка. Чатботът ви дават шанс да осигурите този вид изживяване директно чрез Facebook Messenger. Използвайте реклами, за да популяризирате страхотния си нов чатбот и уведомете потребителите, че сте готови в момента, в който можете да им помогнете да разрешат проблема си.

 

Рекламен шаблон във Facebook № 11: Насочете трафик до местоположението на вашия магазин

 

Гео-таргетирането с реклами във Facebook е чудесен начин да привлечете потенциални клиенти да посетят вашия магазин, например за тухли и хоросани. Просто не забравяйте да вземете предвид времето на тези реклами.

 

Рекламен шаблон във Facebook №12: Научете повече за предпочитанията на клиента си

 

Колкото повече знаете за клиентите си, толкова по-добре можете да им предоставяте съдържание и продукти, които те харесват. Ето защо трябва да мислите, че всеки разговор с клиенти е възможност за изграждане на по-добър профил на техните предпочитания. Messenger е една от най-добрите платформи за задаване на тези въпроси и осъществяване на тези връзки. Използвайте информацията, която събирате, за да насочите и вашата аудитория.

 

Рекламен шаблон във Facebook № 13: Увеличете конверсиите като покупка, регистрация , запитване и др.

 

Просто не забравяйте винаги да се обръщате директно към тези хора, като ги уведомявате, че сте взаимодействали в миналото и им напомняйте за впечатлението, което е направило предишното ви съдържание.

 

Можете да направите това, като представите продукт, подобен на техните интереси (въз основа на историята на сърфирането им) или като им покажете нещо ново и вълнуващо за вашия бизнес. Така или иначе изграждате връзка, която показва на потенциалните клиенти, че следвате техните предпочитания и съответно правите промени.

 

Рекламен шаблон във Facebook № 14: Събиране на местна информация

 

С гео-таргетирането и персонализираните аудитории никога не е било по-лесно да намерите потребители на Facebook в близост до вашия град, град или квартал. Това е чудесно време за популяризиране на дадено събитие или конкретна оферта, като например отваряне или продажба на магазин в местния магазин.

 

Рекламен шаблон във Facebook № 15: Увеличаване на ангажираността с бранда

 

Ангажираността на марката е свързана с това да привлечете хората емоционално да инвестират във вашата компания. Когато изграждате тези емоционални взаимоотношения с клиентите си, е много по-лесно да ги преместите надолу по маркетинговата фуния към евентуална продажба. Можете да направите това, като намерите политическа или лична кауза, която е важна за вашата публика, или апелирате към техните харесвания и интереси. Така или иначе, не забравяйте да използвате език, който показва на хората точно какво е заложено.

 

Рекламен шаблон във Facebook №16: Повишаване на осведомеността за стартиране

 

Стартирането на нов продукт или нова функция е изнервящо преживяване. Без силна подкрепа от вашата публика, стартирането понякога може по-трудно да оправдае вашите очаквания. Рекламата във Facebook може да ви помогне да увеличите информираността преди старта.

 

Рекламите за пускане на продукт са чудесен вариант за шаблон за реклами тип въртележка. Използвайте го, за да разкажете история за създаването на нов продукт и да подчертаете различни аспекти от него, било чрез висококачествено, представено изображение или серия от изображения във вашата въртележка. Копито за тези реклами трябва да се ориентира към реалната стойност, която предлага новият ви продукт или услуга.

 

Рекламен шаблон във Facebook № 17: Акцентирайте върху колекция от продукти

 

Рекламите тип Карусел и Колекция дават възможност да покажете група продукти и да разкажете история за вашата марка. Това може да бъде особено мощно за марките за облекло, където всеки сезон и всяка година се пускат нови линии за облекло.

 

Докато рекламите с тип Карусел и Колекция са очевидният избор за подобни ситуации, динамичната реклама или рекламата за незабавно изживяване също може да работи добре. Независимо кога представяте набор от продукти, уверете се, че всеки от тях е визуално различен от другия и включва собствено заглавие и призив към действия (Call to Action които трябва да са специфични за отделния продукт).

 

Рекламен шаблон във Facebook №18: Предлагайте отстъпка за увеличаване на продажбите

 

Отстъпките, промо кодовете и купоните ще доведат клиентите по-близо до извършване на покупка. Те им дават причини да се върнат обратно на вашия сайт. Въпреки че може да мислите, че раздаването на пари не е най-добрата идея, купоните всъщност могат да повишат средната стойност на поръчката ви.

 

Когато изграждате рекламата, приложете купона или отстъпката на повече от едно място. Вашите потенциални клиенти трябва да знаят какво точно ще получат, като реагират на рекламата в своите новини.

Направете запитване

  Абонирайте се за полезно съдържание

  Качваме полезни статии в нашия блог, всеки месец…по много

   Изберете съдържание, коeто да ви изпращаме:
   SEOДигитални стратегииСоциални мрежиGoogle Ads
   Уеб сайтКопирайтингУвеличаване на конверсииE-mail маркетинг

   Tags: ,