7 успешни Call-to-Action формули, които карат потребителите да кликнат

Хубавите неща се случват, когато създавате убийствени подканващи фрази или както сме свикнали да ги наричаме call-to-action (CTA).

Трудно е да се повярва, че съществува успешен бизнес, който не използва такива фрази в сайта си, в маркетинговата си стратегия и дигиталните канали, които изполва.

Не винаги е лесно, обаче, да се измислят идеалните CTA фрази, затова в тази статия ще откриете едни от най-успешните формули за тази цел.

И така да видим кои са 7-те най-успешни CTA

И макар да сме убедени, че на английски звучат много по-добре, сме на мнение, че и в нашия прекрасен език могат да звучат също толкова убедително

1) Опитай безплатно

Тук успешната формула се крие в думата „опитай“, която внушава по-малък риск за потребителя. Вие му давате възможност да се увери в качеството на вашия продукт или услуга и по този начин го печелите на своя страна.

Тази формула е много подходяща за продукти или приложения, които могат да се изтеглят и да се тестват в рамките на определено време.

Думичката „безплатно“ няма да я коментираме, тъй като всички ние знаем, че оказва голямо влияние върху потенциалните клиенти.

Ето и как може да се подобри още малко този CTA – „Опитай напълно безплатно“, „Опитай безплатно за 30 дни“, „Опитай сега безплатно“.

Разбира се и вие можете да допълвате с идеи J

2) Започни сега

Ето още една подканваща фраза, която на пръв поглед изглежда доста кратка, но би била идеалният избор, ако разполагате с малкък интервал от време и целите да накарате потребителите да вземат решение бързо.

Разбира се на потребителя трябва да му стане ясно какво точно ще започва.

Това могат да бъдат уроци, тренировки, обучения, тренинги и още куп други дейности.

3) Научи още/Научи повече

Това си е направи класическа фраза, но много точна и винаги полезна, защото подавайки кратка и интригуваща информация, вие приканвате хората да научат повече за нея, а както знаем човек по природа си е любопитен.

Може да я използвате винаги, когато искате точният потребител да се информира по точния начин

4Регистрирай се за безплатно…

Признаваме си, че тази фраза не е чак толкова силна, но определено си има предимства. Не ви ли напомня на израза „Аз искам нещо от теб в замяна“

Точно така си е – вие предоставяте нещо безплатно (безплатно е силната дума тук), а в замяна искате потребителят да се регистрира, за да използвате данните му за имейл маркетинг например.

Използвайте тази фраза в специално оформени лендинг страници, когато искате да получите точния таргет от потребители и да узнаете нещо повече за тях. Какво по-хубаво от това да познавате хората, които се регистрират в сайта ви?

5Вземи {продукт/услуга} на специална цена само днес.

Тази подканваща фраза е наистина силна, защото кара хората да извършат покупка или поръчка точно в този момент (или най-много до края на деня).

Ключовият момент тук е „само днес“, който не позволява на потребителя да отлага. Донякъде си е плашещо и препиращо, но в крайна сметка това е вашият бонус за този конкретен период и давате възможност на хората да се възползват.

Изполвайте тази фраза, когато имате наистина стойностно предложение или когато правите кампания, която е ограничена във времето.

6Виж как работи

Тук залагаме на подхода, ориентиран към откриването. Чудесен начин не само да провокирате любопитството на потребителя, но и да му предадете истинска стойност.

Другото позитивно при тази фраза, подобно на „Опитай сега“, е че вие минимизирате част от риска като „купи, абонирай, регистрирай вземи“ и др.

Този пример ще е в голям плюс, ако го използвате, за да покажете нещо (използвайки видео), да представите нещо любопитно, забавно и без риск.

7) Поговори с нас

Не може да не се съгласите, че това е доста по-атрактивен начин от „Контакти с нас“, пък и звучи от една страна доста приятелско, а от друга буди доверие.

А защо клиентът да иска да поговори с вас? Ами, просто защото имате най-ценното – информацията и компетентността.

Заключение

Има безброй много начини да създадете убийствени call-to-action фрази, но за да бъдат успешни спазвайте тези простички правила:

 • Давайте на потребителя стойност – не бива да изисквате постоянно от вашите клиенти, бъдещи клиенти или партньори. Давайте им нещо, което има истинска стойност за тях. Също както в неписаните правила на живота.
 • Минимизирайте риска за потребителя – не го стресирайте, не го карайте да се чувства длъжен. не му вменявайте, че като види логото ви, знае че трябва да купи. Не трябва – трябва да му давате право на избор и възможности да се убеди в качеството на вашите продукти или услуги.
 • Използвайте кратки фрази – провокирайте любопитство, приканвайте към действие с възможно най-малко думи. Така и така хората в повечето случаи не обичат да четат, а тенденциите, колкото и да не ни харесват, вървят към опростяване на езика и даване на предимство на графиките.

Направете запитване

  Абонирайте се за полезно съдържание

  Качваме полезни статии в нашия блог, всеки месец…по много

   Изберете съдържание, коeто да ви изпращаме:
   SEOДигитални стратегииСоциални мрежиGoogle Ads
   Уеб сайтКопирайтингУвеличаване на конверсииE-mail маркетинг

   Tags: , ,