Как да увеличим онлайн продажбите бързо

Как да увеличим онлайн продажбите бързо? Това си е направо въпрос за милиона долара сред собствениците на онлайн магазини. Не е тайна, че всеки собственик на онлайн магазин цели продажби и това чувство е най-силно в началото, когато се стартира онлайн магазинът. Според нас няма преки пътища за печелене на пари /ако някой ви твърди, че с няколко маркетинг семинари ще продавате като луди, то наистина ще сте такива, ако го вярвате/. Но разбира се можете да съставите списък със стъпки за улесняване и по-бърз начин за увеличаване на вашите продажби. И днес ще обсъдим някои основни моменти, които ще ви помогнат да увеличите онлайн продажбите си.

Продължавайте да четете…

 

1 # Проучване на таргета! Какво искат потребителите и консуматорите на продукта или услугата

Често срещана грешка е, че собствениците на онлайн магазини най-често се съобразяват със себе си и собствените си желания и виждания. И не обръщат внимание на потребителите, не се допитват до тяхното мнение, не се уповават на съвети и препоръки и това е основната причина да губите вниманието на клиентите.

Така че, ако искате да увеличите онлайн продажбите, тогава се съсредоточете върху избора на клиента си вместо върху вашия. Направете формуляр за обратна връзка за вашите клиенти, пускайте редовни кампании от уебсайта си и поддържайте контакти както за вашите клиенти, така и за таргетирани. Сегментирайте таргетите, създайте си buyer persona и действайте.

 

2 # Съдържанието е цар – дори и за онлайн магазин

Писането на съдържание и поддържането на блог изобщо не е лека задача. Няма какво да се лъжем. Но…уверяваме ви, струва си до последната дума. Ако бъдете интересни, споделяте новини и събития, в които сте център, следите тенденциите и ги отразявате – няма да сбъркате.

Всичко това го казваме от личен опит. И скоро ще ви покажем резултатите нагледно. Сигурно си мислите, че блогът не е за вас и и дори не сте го планували в сайта си. Трябва да размислите. Това е голяма грешка.

Ако анализираме психологията на клиента, ще видим, че в началото всички търсят в търсачката „най-доброто + тяхната продуктова категория“. След това след проверка на техните марки продукти и модели, те се придържат към един от два модела. Тогава хората търсят по „избран модел продукт + преглед“. След това, след като прочетат рецензиите, най-накрая купуват продукт. Това означава, че ако имате бизнес хъс, трябва да сте искрени относно добре написаното съдържание на продуктите си и, ако е възможно, да пишете отзиви за продуктите си и да ги публикувате на различни уебсайтове.

 

 3 # Започнете маркетинг от първия ден

Сайтът ви е нов или още не сте се замисляли за онлайн реклама? Съветваме ви да го направите възможно най-бързо. Конкуренцията не спи и само чака да се издъните и да ги улесните. Не трябва да се плашите. Дори и да не сте запознати изцяло с дигиталния маркетинг, това не бива да ви отчайва. Напротив – трябва да ви мотивира, особено, когато имате голям шанс да продадете всичките си продукти в пиковия период. Така че не забравяйте, че сте конкуренти на пазара и почти всеки има едни и същи продукти като вас и сред всички той печели, който започва да води кампания първи.

 

4 # Не подценявайте пазарните тригери

Повечето онлайн търговци харчат всичките си пари за кампания в социалните медии и ако успеят да продадат всичките си продукти, разходите за кампанията им остават високи. За да намалите разходите си за кампания, трябва да се съсредоточите върху двигателите за сравняване на пазаруването. А в бизнеса всичко е свързано помежду си. Така че, ако можете да намалите разходите си за кампания, можете да намалите цената на продуктите си и когато можете да направите това, все повече купувачи ще се интересуват от вашите продукти.

 

5 # Представете своя магазин умело

Опитайте се да бъдете мотивирани и отзивчиви пред клиентите си и представете продуктите на клиентите си по такъв начин, че те да могат да се чувстват комфортно по време на пазаруване. Има много онлайн магазини, които не представят продуктите си по добър начин, което отблъсква клиентите им. Така че, не го правете.

 

И накрая – не пропускайте да популяризирате продуктите си при всеки повод. Давайте редовни отстъпки, подаръци, безплатна оферта и т.н. за вашите клиенти и винаги правете шумотевица в социалните медии, така че никой да не може да си преправи място, освен вас.

 

Безплатен съвет

 

Ако използвате уеб магазина за електронна търговия и имате стотици до хиляди продукти, трябва да използвате автоматизиран плъгин, като „woocommerce feed pro“. Такива плъгини могат да създават автоматизиран списък с продукти, които можете да изпращате в различни двигатели на магазина, а тези двигатели могат да получават данни от вашия уебсайт и да показват всички тези продукти на техните сайтове. Тъй като тези двигатели за пазаруване са много популярни и добре познати, можете придобиете някои продажби бързо!

Направете запитване

  Абонирайте се за полезно съдържание

  Качваме полезни статии в нашия блог, всеки месец…по много

   Изберете съдържание, коeто да ви изпращаме:
   SEOДигитални стратегииСоциални мрежиGoogle Ads
   Уеб сайтКопирайтингУвеличаване на конверсииE-mail маркетинг

   Tags: , ,