SEO структуриранe на статии? Kак да пишем статии за seo?

Какво ще рече SEO структуриранe на статии?

Накратко SEO структуриранe на статии е начинът, по който пишете статии удобни за търсачките, с цел по-високо класиране в серп-а.

 

Оптимизацията за търсачки е техника, използвана в уеб публикуването, за да се увеличи видимостта на уеб страниците и трафика за по-високо класиране в търсачките и повече читатели. Написването на статия с помощта на оптимизация за търсачки изисква добри умения за писане, за да стане статията интересна и лесна за четене. Стратегическото поставяне на ключови фрази и ключови думи в текста и включването на хипервръзки ще повишат позицията и в търсачката. Прочетете следните стъпки, за да научите как да напишете seo статия.

 

Как да пишем статии за SEO? Стъпка по стъпка.

 1. Очертайте статията си.

Статиите трябва да са добре написани, ангажиращи и информативни. Те трябва да представят нов ъгъл по конкретна тема. Една добра кука в началото, заедно с полезна информация, ще накара хората да искат да продължат да я четат. Вашата статия трябва да бъде полезна, забавна или ценна по друг начин.

Добре написанаta статия с добро съдържание ще привлече повече трафик, което означава, че много читатели ще посетят вашия сайт. Това прави статията ви по-привлекателна за потребителите и увеличава вероятността рекламодателите да искат да използват вашата страница за своите реклами.

Търсачката Google дава голяма тежест на заглавието на статии и блогове. Ето защо е изключително важно ключовата дума да присъства в заглавието като важна част от ефективното SEO съдържание.

 

 1. Направете списък с ключови фрази и ключови думи за вашата статия.

 

Това е важно, за да може вашият редактор да ги включи в метаданните на страницата, които са част от HTML кода.

Ще бъде много полезно за читателите и класирането в Google, ако статията е разделена с параграфи, тъй като читателите я оценяват повече, когато могат да я прочетат с лекота.

Важно е да се напомни, че читателите в интернет често четат през редовете. Ето защо, използвайки подзаглавия е по-вероятно да да ги накарате да останат на страницата за по-дълъг период от време, а също така и по-лесно да се ориентират.

Ключовите думи и ключовите фрази са думи или фрази, които хората биха използвали, за да търсят информация по темата, която предстои да напишете. Ключовите фрази и ключовите думи се регистрират от „паяци“, които са скриптове, които търсачките изпращат на всяка страница в Интернет. Паяците „обхождат“ уеб страници и уебсайтове и ги анализират за съдържание и качество на съдържанието. Един от начините да направят това е чрез регистриране на ключовите думи и ключовите фрази, за да се определи темата на страницата; но те също така откриват колко често се използват всяка ключова дума или фрази, дали страницата е граматически правилна и какви видове входящи и изходящи хипервръзки има. Хипервръзките, от своя страна, са връзки към други страници, които по някакъв начин имат отношение към вашата тема.

 1. Напишете своята статия

 

 • Уверете се, че е граматически правилна и не съдържа правописни грешки.
 • Дайте заглавие на статията си.
 • Разделете го на кратки параграфи с подзаглавия.
 • Използвайте най-важните ключови думи и ключови фрази възможно най-рано в статията, за предпочитане в първото изречение и в първия параграф.
 • Не прекалявайте с ключови думи или ключови фрази. Интерпретирайте ги естествено в целия текст в естествения ритъм на четене на статията. Препоръчителната плътност на ключовите думи е 1-3%.
 • Включете най-важните ключови думи и ключови фрази в заглавия и подзаглавия.
 • Ако има смисъл в текста, поставете ключови думи и ключови фрази с удебелен шрифт или курсив.
 • Ако в съдържанието присъстват твърде много ключови думи, търсачката на Google ще приеме, че ключовите думи са пълнеж. Не правете грешка и поставете тези фрази на всеки 155 – 200 думи
 • Ако заглавието включва ключовата дума или фраза, първото изречение на статията също трябва да съдържа ключовата дума.
 • Подобно на първото изречение, ключовата дума трябва да присъства и в последното изречение.

 

 1. Включете линкове в статията.

Линковете са връзки към друга уеб страница, която е от значение за вашата тема. Можете да маркирате дума или фраза и да добавите уеб адреса, към който искате да я свържете. Уверете се, че всяка връзка е качествен уебсайт, който предлага полезна информация и лесна навигация.

 

 1. Изградете връзки към вашата статия.

Дори и да сте написали страхотна статия, трябва да уведомите света за това. Просто споделете връзка към новата си статия във Facebook, Twitter или Tumblr и насърчете споделянето и.

 1. Улеснявайте споделянето на съдържанието

Съдържанието ви ще се класира по-добре като цяло, ако Google може да види, че се споделя в други сайтове. Споделянето е чудесен начин да започнете, но улесняването на споделянето от други хора може да ви даде още повече публичност!

 

И така..това в общи линии са основните стъпки при SEO структуриранe на статии. Ако желаете да научите още полезна информация за seo писане на текстове прочетете  SEO копирайтинг – или каква е идеалната дължина на статиите за SEO

Направете запитване

  Абонирайте се за полезно съдържание

  Качваме полезни статии в нашия блог, всеки месец…по много

   Изберете съдържание, коeто да ви изпращаме:
   SEOДигитални стратегииСоциални мрежиGoogle Ads
   Уеб сайтКопирайтингУвеличаване на конверсииE-mail маркетинг

   Tags: