Интернет реклама – как се прави

Как се прави интернет реклама: защо имате нужда от нея, какви опции имате и 10 съвета за постигане на най-добри резултати

 

Абсолютно всеки бизнес има някакво присъствие в Интернет – то може да бъде голямо или малко, да предлага продукти или услуги, да бъде специфичен или общ. Но всички бизнеси искат едно и също нещо: да достигнат до най-голям брой хора, докато инвестират най-малко количество ресурси и получаване на възможно най-голяма възвръщаемост.

 

Е, има много ефикасен метод за постигане на всичко това: Интернет реклама.

 

За разлика от традиционната реклама, интернет рекламата е все по-достъпна за всеки бизнес и ви дава възможност бързо, лесно, ефективно и достъпно да достигнете до вашата целева публика. Ето защо тя придобива повече позиция сред онези фирми с онлайн присъствие.

И така, да започваме J

 

Коя е най-голямата полза от рекламата в Интернет?

 

Онлайн рекламата е много важна както за големия, така и за малкия бизнес, тъй като с малко средства ще можете да получите по-добра видимост, което със сигурност ще се превърне в увеличаване на трафика към вашия уебсайт и увеличаване на онлайн продажбите.

 

Като обобщение, платената интернет рекламна кампания, която е добре проектирана и изпълнена, може да накара успеха ви да се умножи.

Това е нещо, което все повече хора осъзнават и това е причината да са насочени милиони долари всяка година в нея. Интернет рекламата е една от най-големите разрастващи се области в Интернет.

 

Разходите за интернет реклама достигнаха 137,53 милиарда долара само преди две години, а за следващата година се очаква дори да надмине разходите за телевизионна реклама.

 

Отчасти това се дължи на факта, че онлайн рекламата е много привлекателна и допълнително дава възможност за по-добра сегментация на вашите реклами, така че да достигнете основно до всеки тип аудитория, която искате.

 

Всичко това може да се направи по ефективен, прост, гъвкав, лесно измерим и евтин начин. Освен това ще можете да видите ефективността на рекламите си в реално време и дали те функционират или не.

 

И ако все още се нуждаете от повече причини да заложите на интернет рекламата, ето 10 от тях, които показват, че наистина е необходима за стимулиране на вашия бизнес.

 

 1. Реклама в търсачките – Google Ads

Един от най-често използваните методи за интернет реклама е маркетингът за търсачки (SEM) и, разбира се, Google ги оглавява.

 

Всъщност огромният технологичен гигант има метод, така че вие ​​да правите спонсорирана реклама: Google Ads.

 

Основното предимство на този тип реклама е, че дава възможност за подобряване на позиционирането на уебсайта Ви чрез платена реклама. По този начин, например чрез SEM техники, можете да рекламирате вашите продукти, услуги или съдържание чрез рекламната услуга на Google или други. Потребителите ще ви намерят по-лесно, тъй като рекламите Ви ще се показват в съответните резултати от търсенето на потребителя.

 

Този тип реклама обикновено работи с плащане на клик (PPC); което означава, че плащате само за всяко кликване, направено върху вашата реклама, и въпреки че има други начини, това продължава да е най-използваното.

 1. Реклама в социалните мрежи

Би било глупаво да пренебрегвате силата, която социалните мрежи имат, за да ви помогнат да постигнете успешен бизнес. И е не само ефективна в рамките на вашата стратегия за дигитален маркетинг, но рекламата в социалните мрежи все повече печели повече последователи благодарение на ефективността си.

 

Всъщност по-голямата част от социалните мрежи предлагат възможността да създават реклами точно в своите платформи, независимо дали става дума за популяризиране на съобщения и съдържание или създаване на конкретни реклами. Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram и YouTube са само част от тях.

 

Освен това те ви позволяват да сегментирате целевата си публика и с това ще можете да изберете до коя група хора се опитвате да достигнете. Не само с това, но с промоционални съобщения ще можете да достигнете до повече хора, да бъдете позиционирани по-високо и да имате повече възможности за постигане на успешни резултати.

 

Ако искате да увеличите максимално присъствието си в социалните мрежи, познаването и насочването на трафика към вашите социални профили и уебсайт е добра опция за вас.

 

 1. Банери

Банерите вероятно са най-известната форма на онлайн реклама и голяма част от това е, защото те бяха първите реклами, появяващи се в Интернет.

 

Те се състоят в стратегическо поставяне на реклами с различни формати, размери и дизайн в уеб страница. Потребителите, които кликнат върху рекламата, ще бъдат отведени до избрания от вас сайт. Проблемът обаче е, че в днешно време ние сме толкова наситени с реклами, че почти не им обръщаме внимание, следователно, ако искате да рекламирате онлайн, първо трябва да обмислите другите опции като Google Ads или реклама в социалните мрежи.

 

 1. Изскачащи прозорци

Всички шеги настрана: без съмнение сте затворили десетки изскачащи реклами, докато използвате интернет (вероятно много повече от това).

 

Това са прозорци, които се появяват и ви отвеждат на уебсайт, различен от този, който току-що гледате, и въпреки че преди години този метод беше доста ефективен, в наши дни не става точно така.

 

Сега това свързано с все по-популярния ресурс за онлайн маркетинг: вмъкване на изскачащ прозорец на вашия собствен уебсайт, който кани потребителите да се регистрират, да се абонират или просто да въведат имейла си, за да получат напълно безплатна информация.

 

 1. Реклама в блогове

С това ние не визираме реклами, които се появяват във всеки блог – тъй като това върви заедно с банери или реклами от Google – а по-скоро вид непряка реклама, която обикновено се прави чрез разказване на материали и съдържание с марка, създаване на реклама около опит, история или размисъл.

 

Това е сравнително нов метод и затова много предприятия все още не са наясно с предимствата.

 

Състои се от вид съвместна реклама и за да се възползвате от нейния потенциал, трябва да потърсите лидерите във вашия сектор, за да им платите, в замяна на това да напишат статия, където те говорят позитивно за вашите продукти или услуги.

 

Ако вече знаете кои блогове се следват от вашата целева общественост, тогава това е много добър вариант да се откриете и да получите известен трафик.

 

 1. Реклама на мобилни телефони

Това без съмнение е една от рекламните стратегии в Интернет, която придоби по-голяма популярност през последните години, тъй като практически целият свят има смартфон или друг тип мобилни устройства, с които редовно се свързват.

 

Това кара все повече компании да избират да адаптират рекламите си към най-бързо растящата среда. И противно на случилото се отдавна, когато по-голямата част от мобилните реклами са били просто адаптации на компютърни реклами, сега рекламите са по-предназначени за гледане от смартфон, без да са притеснителни; независимо дали са текст, видео или изображения.

 

Те могат да бъдат както в социалните мрежи, така и в Google Ads, банери или други форми на реклама. По този начин трябва да имате предвид, че потребителите не използват смартфони и компютри по същия начин, така че избрали адаптивен дизайн, адаптирайте дизайна и се уверете, че страницата ви е пригодена да се вижда на мобилен телефон. И най-вече, уверете се, че времето за зареждане не е твърде дълго.

 

 1. Имейл маркетинг

В действителност получаваме толкова много имейли на ден, че сме станали имунизирани срещу рекламата и нямаме нужда от повече от две секунди, за да я изпратим директно в папката „Спам“.

 

Това е поносима и приятелска форма на реклама и определено трябва да я използвате, но да я разглеждате като част от вашата дигитална маркетингова стратегия, а не като форма на реклама.

 1. Видеореклама

Консумираме все повече видео съдържание и това прави видео рекламата краля на кралете.

 

Вирусните видеоклипове нарастват и дори има социални мрежи, предназначени единствено за видеоклипове като YouTube или Vine. Всъщност тези платформи могат да се превърнат в отлично темпо за рекламиране на вашия продукт и услуга. С помощта на видеореклами от YouTube, Dailymotion, Vimeo и Vine те ще бъдат показани на потребителя, преди видеоклипът дори да започне да се възпроизвежда; те дори могат да бъдат поставени на уебсайтове и резултати от търсенето.

 

Освен това, тази форма на реклама включва също банери и реклами, които могат да бъдат поставени като видео на уебсайт; показа, че привлича двойно повече потребители, отколкото обикновен текст или изображения.

 

 1. Ремаркетинг

Ремаркетингът е една от най-добрите техники за интернет реклама както за малки, така и за големи рекламодатели.

 

Това не е просто форма на реклама, а е много добра функция, която ви позволява да създавате персонализирани реклами, които ще се показват на потребители, които преди това са посетили уебсайта ви, но не са извършили никаква реализация.

 

Това решение се намира в Google Ads, онлайн рекламния гигант и е фокусирано главно върху възвръщаемостта на инвестициите. Следователно, това е вариант, който трябва да помислите, ако много потребители напускат вашия сайт, без да купуват нищо. Ремаркетинг можете да правите и в социалните мрежи.

 

10 съвета за постигане на най-добри резултати с вашата интернет реклама

 

 1. Инвестирайте в добър уебсайт

Всъщност няма значение какъв тип реклама публикувате: абсолютно всички имат мисия да накарат хората да кликват върху тях и да насочват тези хора към страницата, която сте избрали.

Ето защо трябва да се уверите, че имате добър уебсайт, той се зарежда бързо, има добър дизайн и е гарантирано доброто потребителско изживяване.

Отделете необходимото време, за да определите каква информация ще вижда потребителят, когато пристигне на страницата, и се уверете, че е полезна и атрактивна, така че да генерира реализации.

 1. Наистина проучете вашия пазар

Можете да имате най-добрата реклама в цялата вселена, но ако обърквате хората, тя няма да ви помогне. Затова проучете пазара си, определете целевата си публика, сегментирайте ги и направете ясно това към кого се насочвате, за да можете да проектирате реклами, които да окажат влияние.

 

 1. Определете какви видове реклами ще използвате

Помислете къде биха могли да бъдат вашите потенциални клиенти и след като знаете, изберете типа реклама, който най-добре им подхожда. Вашата публика във Facebook ли е? След това изберете кампаниите във Facebook Ads. Потенциалните клиенти гледат ли видеоклипове? Увеличете максимално кампаниите си в YouTube.

 

 1. Помислете за целта на интернет рекламата

Определянето на това, което искате да постигнете с вашите онлайн реклами е много важно, за да можете да създавате ефективни реклами. Затова решете дали искате да получите повече трафик, повече клиенти, повече продажби, подобрете имиджа на марката си или каквото искате да постигнете и след това фокусирайте рекламите си върху тези цели.

 

 1. Отделете необходимото време, за да проектирате вашата реклама

Не забравяйте, че имате много малко пространство, което да използвате за това, което искате да предавате и как искате да го направите. Затова помислете дълго и упорито за думите, които ще използвате, какви визуални елементи ще подчертаете и какви призиви към действия ще изберете.

Времето, което инвестирате в проектирането на вашата реклама, може да умножи и дори утрои вашите резултати; не приемайте леко тази задача

 

 1. Бъдете много ясни и сбити

За разлика от това, което се случва в маркетинга на съдържанието, при интернет рекламата нямате цялото пространство, за да опитате да убедите аудиторията си, че сте най-добрият вариант. Затова не използвайте 10 думи, когато можете просто да го кажете с три.

 

Онлайн рекламата създава усещане за неотложност и това включва способността ви да бъдете кратки и да подчертавате само това, което е важно.

 

Помислете защо аудиторията ви трябва да кликне върху вашата реклама и ще бъде много по-лесно да продължите напред.

 

 1. Използвайте добър призив за действие

За да може вашата аудитория да извърши определено действие, трябва да им го кажете. И тук играят роля призивите за действие или CTA, така че винаги ги включвайте в рекламите си, за да примамите клика на вашата аудитория.

 

 1. Обърнете внимание на визуалните елементи

Ние като хора сме визуални и това неизбежно означава, че първите впечатления са всичко. Що се отнася до онлайн рекламите, това е много важен фактор, тъй като ако рекламата Ви има лош дизайн, правопис и / или граматически грешки, изображения с лоша разделителна способност или неподходящи елементи, ще пропуснете огромна възможност за генериране на конверсии.

 

 1. Не забравяйте за имиджа на вашата марка

Имиджът на вашата марка е много важен, следователно уверете се, че вашето лого е включено в рекламите, съвпада с цветовете на вашата марка и е ясно на това, което искате да предадете.

 

Много е важно да изобразите имидж на марката, който предава увереност, оптимизъм и отговорност. И разбира се можете да постигнете всичко това чрез рекламите си.

 

 1. Измервайте абсолютно всичко

И накрая, и най-важното – измерване на ефективността на рекламите Ви в реално време, анализ на детайлите на кампаниите Ви, за да увеличите максимално това, което работи и да промените това, което не.

Въпреки че светът на интернет рекламата е широко разпространен и изисква време и ресурси, с това уводно ръководство, което току-що завършихте да четете, имате достатъчно информация, за да започнете. Имате свят, пълен с възможности на една ръка разстояние! От вас зависи да се възползвате. 😉

 

Направете запитване

  Абонирайте се за полезно съдържание

  Качваме полезни статии в нашия блог, всеки месец…по много

   Изберете съдържание, коeто да ви изпращаме:
   SEOДигитални стратегииСоциални мрежиGoogle Ads
   Уеб сайтКопирайтингУвеличаване на конверсииE-mail маркетинг

   Tags: