Как да изберете правилната дигитална агенция през 2020

С постоянно развиващия се алгоритъм на Google и факта, че потребителите  отделят повече време за проучване на продуктите, преди да вземат решение за покупка, дигиталният маркетинг като цяло става все по-труден.

Това прави усъвършенстването на стратегията за електронна търговия още по-голямо предизвикателство.

 

Днес водещите марки знаят каква е инвестицията с маркетингова агенция за електронна търговия, специализирана в SEO, платени медии, входящи и всички други необходими стратегии, които превръщат посещенията на уебсайтове в реализации.

 

Затова правило номер едно: уверете се, че маркетинговата агенция за електронна търговия функционира и като маркетингова агенция за растеж с пълна фуния, която използва многоканален подход за привличане, подхранване и преобразуване на трафика.

Ако вашият цикъл на продажбите е кратък и вашите купувачи нямат нужда да изследват продуктите ви, тогава този подход би могъл да бъде свръхпроизход и в този случай агенцията за маркетинг за електронна търговия ще предложи персонализирано решение, което е по-подходящо за вашия бизнес модел и вашите нужди на клиента.

 

Тази статия има за цел да помогне на изпълнителните директори, маркетинговите мениджъри и лидерите по продажби да знаят как да идентифицират висококачествена агенция за маркетинг за електронна търговия, която е най-подходяща, за да им помогне да постигне целите си за растеж, като гарантира, че 2020 г. ще бъде изключително печеливша.

 

SEO подходът за електронна търговия трябва да бъде модернизиран за днешните потребители.

 

По-голямата част от търсенията онлайн се извършват на мобилни устройства. Това означава оптимизиране на съдържанието за класиране за гласово търсене на мобилни телефони и за умни устройства. То е от решаващо значение за привличането на висококачествено ниво на трафик, който най-вероятно ще конвертира. Най-добрата SEO стратегия за електронна търговия може да постигне това, като в същото време представя идеално оптимизиран сайт за търсене. Но това е сложна стратегия, която включва редица компоненти.

 

Основните неща, върху които вашата агенция трябва да се съсредоточи, когато изпълнява SEO стратегия за електронна търговия, включва:

 

  • Оптимизиране на заглавия на страници, маркери и мета описания
  • Оптимизиране на началната страница и основните страници
  • Оптимизиране на описанията на продуктите
  • Разработване на стратегия за вътрешна връзка
  • Свързани страници
  • Блог

Преди оптимизираното съдържание можеше да свърши работата си за привличане на правилния вид трафик, като самият сайт осигурява здравословна среда, за да може SEO да работи добре. Това означава, че заглавията на страниците трябва да използват правилната ключова дума, за да помогнат на Google да разбере съдържанието на страницата и нейната цел. В допълнение, H1 и H2 таговете трябва да присъстват и да използват правилните ключови думи в правилния контекст, за да привлечете вашите идеални купувачи с цялата сила на тежък магнит. След приключване на тези задачи агенцията за маркетинг за електронна търговия трябва да се потопи направо в описанието на продукта и оптимизирането на уеб страниците.

Потърсете маркетингова агенция за електронна търговия, която оптимизира описанията на продуктите

 

Помислете за това: когато пазарувате онлайн дадени продукти, вие ще искате да прочете кратко и ясно информация за търсената стока. Ако знаете какво точно искате, можете да напишете „Черен пуловер за мъже Ted Baker с размер M“ или дори ако не сте напълно сигурни какво търсите, ще бъдете конкретни в изразяването на проблема, който се опитвате да разрешите чрез използване на заявка като „идеи за подаръци за любителите на природата“.

 

Когато оптимизирате описанията на продуктите си, не забравяйте да посочите обичайните спецификации на продукта, но също така посочете за кого е, какво прави и как хората използват продукта. Тъй като алгоритъмът на Google продължава да се развива, за да разбере намерението и нуждите на купувача, имате по-голям шанс да се класирате за правилните хора, които ще преобразуват в продажба, ако описанията на продуктите ви предлагат решения за конкретни нужди.

 

Оптимизирането на описанията на продуктите също включва свързваща стратегия. Всяко описание на продукта трябва да се свързва обратно към страницата на основната категория и да се използва котвен текст, който включва основната ключова дума с добавен контекст, за да я направи уникална.

Стратегия като тази ще даде възможност на „SEO сока“ да преминава през всички продукти, предоставяйки на търсачката изобилие от информация за това, какви са продуктите и за кого са.

Също и решенията, които предоставят, като същевременно предоставя възможност на страницата за първичен продукт, която помага увеличаване на класациите за днешните купувачи.

 

SEO електронната търговия трябва да се приведе в съответствие с входяща стратегия

 

Ако вашият цикъл на продажбите и бизнес моделът имат нужда от маркетинговата стратегия за растеж, тогава вашата маркетингова агенция трябва да управлява SEO и маркетинг заедно.

Като използва подход, предназначен да позволи на двете стратегии да постигнат едни и същи цели. Една добра маркетингова агенция за електронна търговия ще генерира потенциални клиенти въз основа на тези идентичности.

 

Вътрешна структура и организация

 

И накрая, когато избирате маркетингова агенция за електронна търговия, не забравяйте да научите как работи вътрешната им структура. Също и как агенцията ще комуникира с членовете на вашия екип. Винаги е идеално да имате една точка за контакт във връзка с маркетингова агенция за електронна търговия.

Ако структурата и комуникационният подход премахват потенциала за хаоса, който често идва с „прекалено много готвачи в кухнята“. И всички съображения в тази статия присъстват…Тогава можете да имате пълна вяра че сте намерили идеална агенция за маркетинг за електронна търговия. Тя ще ви помогне да постигнете целите си за растеж през 2020 г.

 

 

Tags: , , , , ,