Реклама на продукт – 20 топ начина

Ако не популяризирате продукта си, особено, ако е нов, те вероятно няма да спечелите много внимание.

Според  Harvard Business School около 30 000 нови потребителски продукта се пускат годишно. Но 95% от тези продукти няма да успеят да направят значителни продажби.

Все пак има много случаи, когато продуктът няма недостатъци и е идеално подходящ за клиентите, но не успява да се позиционира добре. Обикновено причините се свеждат до лоша промоция на продуктите.

Ако имате нов продукт или се подготвяте да пуснете нов такъв на пазара, то тогава тази статия е за вас.

Използвайте  тези 20 доказани тактики, за да направите добра реклама на продукта си:

 

 1. Имейл маркетинг
 2. Преса
 3. Потребителско генерирано съдържание
 4. Работете с Influencer/и
 5. Създайте видео
 6. Директна поща
 7. Търговски изложения и конференции
 8. Създайте промоция преди поръчка
 9. Използвайте програма за лоялност
 10. Персонализирани аудитории с реклами във Facebook
 11. Разкажете своята история на продуктите
 12. Популяризирайте продуктите си с Pinterest
 13. Напишете гост публикации
 14. Използвайте визуални медии, привличащи вниманието
 15. Използвайте социални публикации, за да генерирате ангажираност
 16. Създайте вложки за продукти
 17. Използвайте препоръки за продукта
 18. Създайте подаръци
 19. Продайте повече със социално доказателство
 20. Популяризирайте и продавайте на множество пазари

 

 1. Маркетинг по имейл при реклама на продукт

Разберете, че вашите клиенти искат да чуят новини от вас, затова се абонират за вашия списък. Според проучване на MarketingSherpa, 72% от потребителите предпочитат имейла пред всички други видове комуникация.

Но не всички абонати искат да чуват за вас през цялото време. Всъщност 74% от потребителите са разочаровани, когато получат имейл, от който не се интересуват.

 

И това може да доведе до отпаднали абонаменти и загубени клиенти. Все пак имейл маркетингът е един от най-достъпните начини за популяризиране на продукт с бърза възвръщаемост.

 

Но само когато общувате с правилните клиенти. Затова избягвайте да изпращате имейл кампании в целия си списък. Вместо това се доверете на вашите данни, за да се насочите към правилните клиенти. Не забравяйте да проверите списъка си с имейли, за да осигурите висока достъпност на вашите имейл маркетингови кампании.

И сегментирайте списъците си с имейли, за да намерите абонатите, които най-вероятно се интересуват от вашата промоция.

Според Campaign Monitor целевите имейли могат да генерират до 760% увеличение на приходите. И повече от 76% от маркетолозите казват, че основната сегментация е част от тяхната маркетингова стратегия за електронна поща.

Сега има куп начини да сегментирате списъците си с абонати; Затова се съсредоточете върху:

 

 • Предишно поведение при покупка
 • Ангажираност с по-ранни промоции
 • Интереси
 • Демография

А магазините за електронна търговия трябва да помислят и за коригиране на изоставените си колички. Така че вместо да им показвате само това, което са оставили в количката си, включете и препоръчани продукти.

Покажете им продукта, който промотирате с съобщения като „бихте ли се интересували и от това?

Промотирайте пред по-малка аудитория със сегментирани имейли. Така че тези, които получават вашите имейли, е много по-вероятно да кликнат и да направят покупка.

 

 1. Пресата при реклама на продукт

Марките често пускат прессъобщения с нови стартирания и промоции на продукти. Така че това може да бъде чудесен начин за генериране на читатели.

Но недостатъкът е, че журналистите имат стотици прессъобщения, които ежедневно преглеждат.

Обърнете се към онези журналисти и блогъри с персонализирано съобщение.

 

 1. Съдържание, генерирано от потребителите за реклама на продукт

Сега един от най-добрите начини за популяризиране на даден продукт, особено нов, е да оставите клиентите си да говорят за вас. Хората са много по-склонни да влязат да опитат нов продукт, ако видят страхотни отзиви за новия продукт.

 

Просто казано: отзивите влияят на поведението при пазаруване

ConversionXL сподели, че 73% от решенията за покупка на потребители започват с онлайн изследвания. И 88% от клиентите се доверяват на онлайн отзиви, отколкото на лични препоръки.

Ето защо можете да използвате това, за да пускате на пазара вашите продукти, като се свържете с най-добрите си клиенти и ги помолите да оставят отзиви. Или още по-добре да споделяте видеоклипове и изображения, които включват вашия продукт.

Много клиенти са готови да споделят този тип съдържание в замяна на отстъпки и безплатни продукти.

Най-големите ви посланици на марката може да са готови да направят това в замяна на нищо

Така че след като получите това генерирано от потребителя съдържание, можете да започнете да го споделяте по социалните канали. Това включва имейл комуникации, страници с продукти, реклами и където и да е другаде, където бихте могли да получите внимание.

 

 1. Работете с Influencer като реклама на продукт

Вече за никой не е тайна, че съществува инфлуенс маркетинг. Използвайте подходящи популярни влогъри и инфлуенсъри, когато искате да стигнете до аудиторията им. Организирайте игри и подаръци и провличайте аудиторията им. Винаги мислете за по-продължителни кампании. Едно стори или един пост няма да ви спечели почти нищо.

 

 1. Създайте видео, когато рекламирате продукт

Вижте, не е нужно да разчитате изцяло на клиенти, които да създават видеоклипове за вас. Всяка промоция на продукти трябва да включва видео като част от стратегия за промоция и маркетинг на съдържание.

И не се нуждаете от огромен производствен бюджет за създаване на видеоклипове.

Така че с монтиране на камера или статив, малко време и смартфон можете да създавате видеоклипове, които ефективно продават продукт, като разказват история.

Сега стойността е ключът. И целта е да рекламирате вашите продукти, но клиентите ви не се интересуват наистина толкова от продукта. Те се интересуват от стойността и какво може да направи за тях и проблема, който може да решава и т.н

 

Имайки това предвид, можете да създавате прости видеоклипове като:

 • Начин на употреба на продукта, който показва предимствата на продукта, проблема, който той решава, и как решава проблема
 • Видеоклипове, които показват предимствата на продукта
 • Задкулисни видеоклипове, показващи историята на продукта и как е направен и защо е направен

 

 1. Внимание! Директна поща за реклама на продукт

Директната поща може да не е евтина, особено за стартиране с малък маркетингов бюджет. Но този метод може да бъде ефективен инструмент за популяризиране на продукт, когато се прави със стратегия.

Ето няколко начина да пускате на пазара вашия продукт с директна поща с ограничен бюджет

 

 • Изпращайте писма или картички, за да изберете клиенти с поведение при покупка, което е в съответствие с новия продукт.
 • Изпратете благодарствени писма до клиенти с оферта за отстъпка на новия продукт, след като са направили различна покупка.

 

Истински директната поща не е за всеки. И е важно да вземете предвид разходите, потенциалната възвръщаемост и маржовете на печалба.

 

 1. Търговски изложения и конференции за реклама на нов продукт

Сега търговските изложения и експозиции могат да бъдат чудесен начин да получите много погледи върху вашия продукт наведнъж. А за пускането на нови продукти можете да осигурите ранен достъп и покупки преди стартиране на събитие.

Или дори можете да използвате събитието като отправна точка за вашия нов продукт.

 

Въпреки че всички събития ще имат разходи, можете да намерите местни или регионални събития, за да намалите разходите си.

А в някои случаи по-голямо събитие с тонове пешеходен трафик може да си струва инвестицията.

 

 1. Създайте промоция преди поръчка

За фирми с нарастваща аудитория можете да използвате промоция преди поръчка, за да започнете да изграждате шум, преди да пуснете продукта си.

Марките често предлагат кодове за предварителни поръчки, за да получат и повече покупки. И това може да включва отстъпки от покупката или артикули, достъпни само за хора, които предварително поръчват без допълнителни разходи.

Игралната индустрия успешно използва тази тактика в предварителните поръчки за видеоигри. И те използват ексклузивни артикули, за да генерират големи продажби преди поръчка.

 

 1. Създайте програма за лоялност

Програмите за лоялност подобряват стойността на клиентите през целия живот, генерират повече повторни покупки и дори подобряват средната стойност на поръчката.

Те могат да се използват и за лесно популяризиране на нови продукти или специфични продукти.

 

Ето няколко начина да направите това:

 • Достигнете до най-лоялните си клиенти със специални промоции на вашия продукт.
 • Покажете отстъпка на страницата на вашия продукт, специфична за участниците в програмата за лоялност.
 • Предложете двойна стойност на обратно изкупуване за конкретна покупка на продукт.
 • Предлагайте двойни печалби при закупуване на рекламирания продукт.

И ако нямате програма за лоялност, сега е идеалното време да си настроите. Можете да въведете новата си програма за лоялност заедно с продукта, който искате да популяризирате.

 

 1. Използвайте персонализирани аудитории във Facebook за реклама на продукт

В идеалния случай искате да използвате най-рентабилните методи за популяризиране на даден продукт. Следователно платените кампании могат да генерират значителна възвръщаемост на инвестициите. Но много маркетолози започнаха рекламни кампании и реализираха нулева печалба.

Ключът е в насочването на аудиторията.

Подобно на организирането на вашите списъци с имейли, по-строгото насочване към аудиторията е по-доброто за вашите резултати. Ще достигнете до много по-малка аудитория, но тези, които виждат вашата реклама, е много по-вероятно да купят нещо.

Персонализираният инструмент за аудитория на Facebook предлага неограничени комбинации за насочване и има някои лесни начини да „хакнете“ рекламите си за по-ефективно насочване.

 

Facebook Ad Персонализирана аудитория за промоции на продукти

Вместо да кликнете чрез поведение и демография, за да изградите аудитория, качете списък с клиенти или списък с абонати по имейл, за да изградите подобна аудитория, която да отговаря на вашите клиенти.

 

Можете също да използвате Facebook Pixel, за да създадете персонализирани аудитории и да направите някои сериозно ефективни кампании за ремаркетинг, базирани на поведението на клиентите. Това включва насочване към хора въз основа на:

 

 • Конкретни страници, които посетиха на вашия уебсайт.
 • Поведение при минали покупки.
 • Време, прекарано на вашия сайт или определени страници.
 • Съдържание, което те четат или изтеглят.
 • Регистрации на акаунти на вашия сайт.
 • Продукти, които са прегледали или добавили в количката.
 • Заявки за търсене.
 • Повечето активни клиенти или най-малко активни клиенти.
 • Видео ангажираност
 • Ангажиране на страницата във Facebook.

Има много начини да създадете персонализирани аудитории, за да гарантирате, че рекламите ви имат най-голямо въздействие. Затова запазете аудиториите си и продължете да ги настройвате за бъдещи реклами.

Най-голямото предимство за персонализираната аудитория е създаването на реклами, които са много по-подходящи за конкретната аудитория.

 

 1. Разкажете своята история на продуктите

Твърде много маркетолози попадат в капана на опитите да продадат продукт, а не на опита. Истината е, че клиентите не се интересуват от вашия продукт.

Всичко, което ги интересува, е решението на проблема им.

Така че, когато разказвате история – добра – ангажирате съвсем различен раздел от мозъка на клиента. Подробна история, включително емоцията и сетивата, ангажира целия мозък на клиента.

Не е нужно много, за да разкажете история. Затова се съсредоточете върху предимствата на продукта, ценностите на аудиторията, проблемите, които имат и как те се отнасят към продукта.

Честно казано, не е нужно да създавате цял уебсайт за ефективно разказване на истории. Започнете по малко с помощта на Instagram Stories.

Всеки социален канал предлага възможност за публикуване на видео. Но малцина ви улесняват да разкажете историята на вашия продукт, докато преобразувате зрителя в клиент.

 

 1. Популяризирайте продукт чрез Pinterest

Въпреки че Pinterest е преди всичко общност за социално споделяне, той може да бъде чудесен инструмент за популяризиране на продукти.

Можете да достигнете до целева аудитория, която вероятно ще се интересува от вашите продукти.

Има и друг начин да използвате Pinterest за пускане на пазара на вашия онлайн бизнес без закупуване на реклами. С оптимизирани Pinterest дъски.

С акаунт в Pinterest можете да разработите списък с думи за търсене, свързани с вашия продукт.

 

 1. Напишете гост публикации

Спечелете повече експозиция чрез създаване и публикуване на съдържание в други сайтове. Споделянето на ценно, експертно съдържание във вашата ниша ви дава повече  насочена аудитория.

Затова създайте списък на съответните сайтове и блогове и генерирайте някои теми, които да насочите към редактора.

И най-важният момент, който трябва да вземете предвид, е да не продавате продуктите си. Въпреки че това е крайната цел, никой сайт няма да приема съдържание, което е промоционално.

Това ще допринесе за подобряване на видимостта ви за органично търсене.

 

 1. Използвайте визуални медии, привличащи вниманието за реклама на продукт

Визуалните медии се справят по-добре от всеки друг вид съдържание в социалните медии. Това го прави тип съдържание номер едно, което трябва да използвате, за да помогнете за рекламирането на продукт.

Всъщност публикациите във Facebook с изображения виждат 2.3 пъти повече ангажираност от тези без, а туитовете с изображения получават 150% повече ретуити.

Избягвайте стокови снимки и общо визуално съдържание, когато промотирате вашия продукт. Вместо това, станете креативни и намерете различни начини да използвате привличащи вниманието визуализации.

 

 1. Използвайте социални публикации, за да генерирате ангажираност при реклама на продукт

Целта на всеки социален пост трябва да накара последователите да предприемат действия. Може да щракнете върху линк за ангажиране с публикацията, правене на коментари и споделяне на съдържанието и т.н

Колкото повече ангажираност получавате вашите публикации, толкова по-видими ще бъдат за  вашите последователи.

 

Няколко начина за увеличаване на ангажираността след публикуване включват

 

 • Включете въпрос в публикацията си.
 • Отговорете на всички коментари.
 • Помолете последователите си да избират между пост в стил „този или онзи“.
 • Публикувайте тест или анкета.
 • Споделете високо ценно курирано съдържание спрямо вашия продукт.

 

 1. Създайте вложки за продукти

Ако вече продавате и доставяте продукти, имате възможност да популяризирате нов продукт с всяка продажба.

Можете да изпращате имейли до минали и настоящи клиенти за популяризиране на продукт. Но можете също така да създадете вложки за продукти, които да доставяте с всеки друг продукт, който продавате.

Проста картичка може да окаже голямо влияние, когато клиентите ви получат вложка на продукта.

Ето няколко съвета, които трябва да имате предвид, когато използвате вложки за продукти, за да продадете продукт:

 

 • Сдвоете новата промоция на продукта с благодарствена бележка, така че клиентът ви да се чувства ценен, докато вижда новия ви продукт
 • Включете промо код; по-вероятно е клиентите ви да изпробват нов продукт с оферта за отстъпка или безплатен код за доставка. и можете да използвате уникалния код, за да проследите успеха на картите
 • Напишете „благодаря“ на ръка от празната страна
 • Използвайте включената разписка за доставка и добавете съобщения, за да популяризирате новите си продукти
 • Включете QR код или потребителски URL адрес на целевата страница, за да сведете до минимум размера на вложката и да ги изпратите на страница за повече информация. и проследяване на трафика за ефективност на кампанията

 

 1. Използвайте препоръки за продукта при реклама на продукт

На вашия сайт има редица възможности за изброяване на популяризиран продукт:

 • На началната ви страница като представен продуктов модул или в ротатор / изображение.
 • Като свързан продукт на друга страница с продукти
 • Като препоръчителен продукт на страници с категории
 • В страничната лента или в блог статия

 

Използвайте Google Analytics, за да намерите най-популярното съдържание на вашия сайт и покажете предлагания от вас продукт на тези страници.

 

 1. Направете подаръци

Тук няма какво да кажем повече. Можете да изпращате мостри на новия продукт, ако имате такава възможност.

 

 1. Продайте със социално доказателство

Едно от любимите ни приложения за това е PROOF, приложение с интеграция за редица платформи за електронна търговия, включително Shopify.

Така PROOF автоматизира социалното доказателство, като създава малки ненатрапчиви известия на вашия сайт. И показва кога някой купува продукт.

И докато хората пазаруват във вашия магазин, многократното излагане на клиенти, купуващи конкретен продукт – този, който промотирате – може да ги накара да разгледат продукта и да направят покупка.

 

 

 1. Популяризирайте и продавайте на множество пазари

Благодарение на нарастващото преминаване към omnichannel, имате много повече възможности за продажба и популяризиране на вашите продукти.

Така че, ако имате магазин за електронна търговия, е още по-лесно да стартирате многоканална стратегия за продажби, за да пускате на пазара продукт в различни платформи.

 

 

Заключение

Използвайте всички канали и тактики, достъпни за вас. И използвайки всяка комбинация от съветите по-горе, ще гарантирате, че вашият продукт получава максимално количество експозиция, без да е необходим масивен маркетингов бюджет.

Направете запитване

  Абонирайте се за полезно съдържание

  Качваме полезни статии в нашия блог, всеки месец…по много

   Изберете съдържание, коeто да ви изпращаме:
   SEOДигитални стратегииСоциални мрежиGoogle Ads
   Уеб сайтКопирайтингУвеличаване на конверсииE-mail маркетинг

   Tags: ,