Archives

Google Ads реклама за резултати

Google Ads реклама за резултати Програма, собственост на Google, която се използва от рекламодателите за поставяне на реклами в страниците с резултати от търсенето в Google, в YouTube и в сайтове в рекламната мрежа на Google. Google Ads е една от основните платформи за реклама.

Continue reading

Google Panda алгоритъм

Алгоритъм за търсачка, разработен от Google, за да оцени качеството и уместността на съдържанието на уеб страница. Google Panda е публикуван през февруари 2011 г. Сайтовете, които имат неоригинално или лошо написано съдържание биват наказани от търсачката.

Continue reading

Google Penguin / Пингвин

Алгоритъм за търсачка, разработен от Google, за да определи качеството на връзките, насочени към определен сайт. Той е стартиран, за да възпира спамерите от blackhat seo практики като частни блогове и мрежи за връзки. Google Penguin е пуснат през април 2012 г. и се актуализира редовно до 2016 г., след което е превърнат в основен

Continue reading

Google Pigeon алгоритъм

Pigeon – алгоритъм на търсачката на Google, предназначен да обслужва локално насочена информация за определени търсения. Google Pigeon е публикуван на 24 юли 2014 г. и помага на потребителите да намерят местни фирми с широкообхватно търсене на ключови думи.

Continue reading

Google търсачка – номер 1 в света

Google търсачка – номер 1 в света Google – Основана през 1998 г. Google вече контролира приблизително 80% от пазара за търсене. Google също се разшири, за да включва много софтуерни услуги, директно свързани с търсенето, и насочени към потребители извън индустрията за търсене, като Google Chrome (уеб браузър), Google Fiber (интернет услуга), Gmail (имейл

Continue reading

Google+ – не съществува вече

Google+ – не съществува вече Google+ – собствена социална медийна платформа на Google. Google+ е използван от компанията за различни успехи и все още получава актуализации, които променят функционалността по различни начини. Google+ може да се използва и за бизнес страници (Google My Business), които могат да включват информация, фирмени събития, актуализации и др.

Continue reading